Ingezonden persbericht


Persbericht

De Meern, 20 augustus 2004

Flinke winstgroei voor FrontRange

FrontRange Limited, dat software-oplossingen voor service management en CRM voor midden- en kleinbedrijven ontwikkelt, heeft het afgelopen boekjaar, dat op 30 juni jl. eindigde, een prima resultaat geboekt. Hoewel de omzet met 4,4 procent licht daalde tot 73,9 miljoen dollar, groeide de winst van iets meer dan break-even naar 4,3 miljoen dollar in het afgelopen boekjaar. De FrontRange-producten HEAT en GoldMine worden in de Benelux door CyberLan uit De Meern op de markt gebracht.

De omzet van FrontRange uit services en onderhoud steeg in het afgelopen boekjaar met respectievelijk 7 en 13 procent naar 8,2 en 36,7 miljoen dollar. De omzet uit de verkoop van nieuwe licenties daalde met 22 procent naar 29 miljoen dollar. Aan die daling waren met name de eerste twee kwartalen debet, toen er geen nieuwe producten werden gelanceerd. In het derde en vierde kwartaal heeft de licentieverkoop zich als gevolg van flinke investeringen in de productontwikkeling krachtig hersteld. In het voorjaar werden twee belangrijke upgrades van HEAT en GoldMine gepresenteerd.

Volgens de CEO van FrontRange, Michael McCloskey, zijn de goede resultaten van het afgelopen boekjaar vooral te danken aan de nieuwe strategie. FrontRange concentreert zich nu op de ontwikkeling van complete productgroepen voor specifieke marktsegmenten in het midden- en kleinbedrijf. Als gevolg van deze strategie werden onlangs de eerste versies van IP Contact Center, dat gebruik maakt van VoIP, en DiscoverNET, de eerste module uit de nieuwe productrange voor Infrastructuur Management uitgebracht. De komende maanden volgen de productfamilie IT Service Management; een nieuwe versie van IP Contact Centre, nieuwe modules voor Infrastructuur Management en uitbreidingen van de HEAT- and GoldMine-producten.

Hoogtepunten voor FrontRange in het afgelopen boekjaar waren de verhuizing van het hoofdkantoor van Colorado Springs naar Pleasanton in de Silicon Valley high-tech corridor van Californië. Dankzij die verhuizing heeft FrontRange toegang tot een enorm reservoir aan IT-talent en tot de meest complete infrastructuur voor de ontwikkeling van nieuwe IT-technologie. Daarnaast werd op 17 juni jl. Cayo Communications (CayoCom) overgenomen. CayoCom is een Californisch bedrijf met een vestiging in Moskou, waar 25 software developers werkzaam zijn. Het bedrijf heeft onder meer de softwareproducten ontwikkeld, die FrontRange onder de naam IP Contact Centre op de markt brengt. Dankzij de overname heeft FrontRange zich niet alleen het eigendom van de software-technologie van CayoCom verworven, maar ook de capaciteit voor productontwikkeling sterk uitgebreid en bovendien een basis gelegd voor de verdere uitbreiding van de activiteiten in Oost-Europa.

McCloskey ziet het nieuwe boekjaar dan ook met vertrouwen tegemoet. "De markt stabiliseert zich. We hebben de kosten onder controle. Het management en de afdelingen voor productontwikkeling zijn op volle sterkte en bovendien kunnen de sales en marketingteams binnenkort beginnen met de verkoop van de nieuwe producten."


---

Noot voor de pers: Meer informatie over de FrontRange-producten is te vinden op www.frontrange.com en op www.cyberlan.nl. U kunt ook contact opnemen met Michiel de Bruyn van CyberLan, telefoon: 030-6693456 of per e-mail: mdebruijn@cyberlan.nl.

Over FrontRange Solutions, Inc.
FrontRange Solutions USA Inc. ontwikkelt software-oplossingen voor CRM en IT service management. FrontRange heeft twee productgroepen: GoldMine®, een pakket voor business relationship management, contact management en sales force automation, en HEAT® een complete software suite voor service management, die bestaat uit modules voor de helpdesk, knowledge management, asset management en service level management. De FrontRange-producten worden wereldwijd gebruikt door meer dan 130.000 bedrijven met samen meer dan 1,2 miljoen gebruikers. CyberLan, met vestigingen in de Meern (NL) en Berchem (B) is reseller van de FrontRange-producten in de Benelux. De HEAT-productlijn wordt exclusief door CyberLan op de markt gebracht.