Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

FEI Company ondersteunt Bekaert's innovatiestrategie met nieuwe hightech 'dual-beam' microscoop

FEI Company, plaatste onlangs bij Bekaert, wereldleider in geavanceerde metaaltransformatie, materialen en deklagen, de eerste Quanta 200 3D in Europa. Deze hightech microscoop maakt het mogelijk tot op de nanometer in te zoomen, en tegelijkertijd materiaal weg te halen met de ionenstraal. Deze innovatieve 'dual-beam' microscoop maakt zowel productiecontrole als onderzoek mogelijk. De Quanta 200 3D is een uitbreiding in het productengamma van FEI Company.

Dual-beam
De Quanta 200 3D is bij uitstek geschikt voor het maken van dwarsdoorsneden tot op de nanometer (= 1 miljoenste mm). Ook is het met dit apparaat mogelijk 3D-reconstructies te maken. Deze elektronenmicroscoop laat het Belgische Bekaert toe om materialen beter te analyseren en complexe deklagen beter te bestuderen . Met de Quanta 200 3D is het mogelijk om lokale doorsneden te maken en om onder de oppervlakte te kijken. De aankoop van de microscoop van FEI Company is een bevestiging van de goede relatie en het vertrouwen in de lokale sales- en service-organisatie.

Referentiesite
Het is de eerste Quanta 200 3D die FEI Company in Europa plaatst. Daarom fungeert het R&D centrum van Bekaert (Bekaert Technology Centrum) als referentiesite. Het is voor klanten mogelijk om Bekaert te bezoeken voor een demonstratie. Op deze manier kan FEI Company haar klanten op de lokale markt hands-on kennis laten maken met de nieuwste ontwikkelingen op productgebied. Voor klanten buiten de lokale markt is het mogelijk kennis te maken met de Quanta 200 3D in het recent geopende Eindhovense NanoPort van FEI Company.

Over FEI Company
FEI's Tools for Nanotech, omvatten ionen- en elektronen-beam technologieën, 3D- karakterisatie, analyse en modificatie tot op sub- Ångstrom niveau. Met R&D-centra in Noord-Amerika en Europa en een sales- en service-organisatie in meer dan 40 landen wereldwijd, brengt FEI de nanodimensie binnen het bereik van toonaangevende onderzoekers en fabrikanten. Meer informatie over FEI kunt u vinden op: www.feicompany.com

Contact:

Cathy van Mastrigt Stephan Hoek
Marketing Communications Bex*van der Schans
FEI Company, Europe + 31 40 294.5252
+31 40 276.6225 shoek@bvdspr.nl
cathy.van.mastrigt@nl.feico.com

---- --