Politie Twente

Persberichten Politie Twente 20 augustus 2004

Aanhouding na diefstal bromfiets

Man aangehouden die slot van bromfiets doorknipt en bromfiets wegneemt

Enschede

Donderdagavond 19 augustus om ongeveer 19.55 uur wordt gemeld dat bij het winkelcentrum aan de Noord Esmarkerrondweg in Enschede en bromfiets was ontvreemd. De eigenaresse van de bromfiets had deze gestald en was gaan winkelen. Gezien werd dat een man op een fiets aan was komen rijden, de fiets naast de bromfiets had gezet en met een tang het slot van de bromfiets had doorgeknipt. Hierna was deze man op de bromfiets weggereden met achterlating van de fiets waarop hij was gekomen. Door de ter plaatse gekomen politiemensen is deze fiets bij het bureau gestald. Een onderzoek werd verder ingesteld en even later kon op aanwijzen van een getuige de betreffende man op de Lipperkerkstraat worden aangehouden. Hij, een 29 jr. Enschedeer, bekende de diefstal en verklaarde dat hij de bromfiets al had verkocht. De 29 jr. is voor verder onderzoek opgesloten.(bps: 04-103224)

Auto gestolen

Opel Kadett ontvreemd vanaf parkeerplaats met Winnie the Pooh sticker op motorkap

Enschede

In de nacht van woensdag de 18e op donderdag de 19e augustus werd vanaf een parkeerplaats aan de Vlierstraat in Enschede een auto ontvreemd. Het gaat hierbij om een rode Opel Kadett met het kenteken YG-06-FD. De 36 jr. eigenaar van de auto gaf bij de aangifte aan dat op de motorkap van de auto een grote sticker van Winnie the Pooh zit.

Inbreker betrapt

Op aanwijzen buurtbewoner, inbreker op heterdaad aangehouden bij woninginbraak

Enschede

Donderdagavond 19 augustus omstreeks 22.55 uur meldde een buurtbewoner dat hij een en ander niet vertrouwde bij een woning aan de Emmastraat in Enschede. Ter plaatse bleek dat er op dat moment in de betreffende woning werd ingebroken en in de woning werd de inbreker, een 28 jr. Enschedeer, aangehouden. Hij had zich op het toilet verstopt en de tas met inhoud die hij reeds had ontvreemd stond bij hem. De 28 jr. is overgebracht naar het bureau en daar voor verder onderzoek opgesloten. Hij was de woning binnengekomen door een raam te forceren. De bewoonster was in de woning op de bovenverdieping aanwezig en had nog niets gemerkt. Zij kwam naar beneden op het moment dat de politiemensen al in de woning waren. De fiets waarop de 28 jr. was gekomen is overgebracht naar het bureau en onderzocht zal worden of deze van diefstal afkomstig is. (bps: 04-103293)

Aanhouding na poging inbraak

Drie personen pogen in te breken bij winkel, een man aangehouden

Enschede

Vrijdagmorgen omstreeks 02.55 uur wordt gemeld dat op dat moment door een drietal mannen gepoogd wordt in te breken bij een winkel op het winkelcentrum aan de Wethouder Gerbertstraat in Enschede. Ter plaatse kan op aanwijzen van getuigen een van de drie worden aangehouden. Deze, een 32 jr. Enschedeer, is overgebracht naar het bureau en daar opgesloten. Een onderzoek naar de andere twee wordt ingesteld, deze wisten via het dak van het winkelcentrum te ontkomen. (bps: 04-103320)

Aanhouding na onderzoek

Man aangehouden na onderzoek en tweetal aangiften van diefstal oud ijzer

Hengelo

Begin augustus werd een onderzoek ingesteld naar aanleiding van een tweetal aangiften van diefstal van oud ijzer. Op 22 juli was bij een bedrijf aan de Havenstraat in Hengelo een partij oud ijzer met een waarde van 40.000 euro ontvreemd. Op 2 en 7 augustus was dit het geval vanaf een terrein aan de Oelerweg ook in Hengelo, met een totale waarde van 7000 euro. Naar aanleiding van het ingesteld onderzoek werd op woensdag 18 augustus een 34 jr. Enschedeer aangehouden die van de diefstallen werd verdacht. Hij werd in verzekering gesteld en voor verder onderzoek opgesloten. Na een bekentenis werd hij op donderdag de 19e weer heengezonden. Het gestolen oude ijzer was reeds verkocht. Onderzoek wordt voortgezet en proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-101609 / 04-098690)

Aanhoudingen na diefstal fietsen

Vier personen aangehouden die drie fietsen hadden ontvreemd

Goor

Woensdagavond 18 augustus was door een oplettende getuige gezien dat door een aantal jongens fietsen waren ontvreemd bij het station in Goor. Ook had dezelfde getuige gezien dat een ander deel van de groep, waartoe deze jongens behoorden, in de bus waren gestapt en weer waren uitgestapt bij een camping in Enter. Een onderzoek werd ingesteld en op donderdag de 19e resulteerde dit in de aanhouding van een viertal personen, alle vier jongens van 17 jaar uit Vlaardingen, die op de bewuste camping verbleven. Bleek dat er drie fietsen waren ontvreemd. De vier werden meegenomen naar het bureau waar de diefstal werd bekend. Ook in deze zaak wordt proces-verbaal opgemaakt. De fietsen zijn in de omgeving van de camping teruggevonden en zullen aan de eigenaren worden teruggegeven. (bps: 04-102756)

Aanhoudingen na vernielingen

Drie jongeren aangehouden die spoor van vernieling achterlaten

Diepenheim

Woensdagmorgen 18 augustus om ongeveer 04.00 uur werd door een getuige medegedeeld dat hij wakker was geworden van lawaai op de Haaksbergerstraat in Diepenheim. Hij zag daarop twee jongens en een meisje en verderop op de Borculoseweg een tweetal bloempotten op straat liggen. Hierop is deze getuige in zijn auto gestapt en is de drie gevolgd. Op de Watermolenweg in Diepenheim is hij ze uit het oog verloren. Bij controle werd een spoor van vernielingen aangetroffen vanaf het Elferink, Borculoseweg, Haaksbergerstraat, Grotestraat, Wilsonweg naar de Watermolenweg. Bloempotten waren vernield, bloembakken omver gegooid, planten uit voortuinen getrokken, beeldjes kapot gegooid bij een galerie, een verkeersbord vernield en terrasmeubilair bij een restaurant omver gegooid. Omdat het spoor eindigde op de Watermolenweg bestond het vermoeden dat de twee jongens en het meisje, die vermoedelijk verantwoordelijk waren geweest voor deze vernielingen, verbleven op een camping daar in de buurt. Een onderzoek werd ingesteld en hierop werd duidelijk dat twee jongens, een van 14 jr.uit Apeldoorn en een 16 jr. Hengeloer, en een 16 jr. meisje uit Angeren, in de bewuste nacht laat op de camping waren teruggekeerd. Donderdagmiddag de 19e werden deze drie dan ook aangehouden en aan het bureau afgehoord. Zij bekenden de vernielingen en konden geen verklaring voor het geheel geven, zij wisten niet waarom ze dit hadden gedaan. Proces-verbaal wordt opgemaakt. Van een tweetal vernielingen zijn ondertussen aangiften opgenomen, ook de andere gedupeerden zullen worden benaderd voor het doen van aangifte. Hoe groot de totale schade is, is op dit moment nog niet bekend. (bps: 04-102385)

Jan Camphuis: 053-4555588

---- --