Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

NEDERLANDS TALENT ALAIN CLARK OP DOWNLOAD.NL

Amsterdam, 20 augustus 2004

Download.nl, premium muziekdienst van ilse media, stelt vanaf vandaag de derde single van Alain Clark, 'Ringtone', online beschikbaar. De single is hiermee 10 dagen eerder op Download.nl dan in de winkels verkrijgbaar. De single-release wordt ondersteund door een grootschalige online campagne in samenwerking met Sony Music. Onderdeel van de campagne is de Alain Clark-prijsvraag die wordt ingezet op alainclark.nl, ilse.nl en Download.nl. Er zijn diverse prijzen te winnen, waaronder de nieuwe Sony Ericsson K500i met PlayNow(TM), toegangsbewijzen voor de exclusieve album release party en gesigneerde cd’s.

Alain Clark is met zijn aanstekelijke en unieke soundmix van vooral funk en soul een aanstormend Nederlands talent. Na de eerste kennismaking met zijn Top 50-hit 'Heerlijk' en zijn tweede hitsingle 'Vrij', presenteert Alain Clark nu zijn derde single 'Ringtone' als voorbode van zijn debuutalbum dat medio september zal verschijnen.

Met Alain Clark breidt Download.nl haar repertoire van Nederlandse artiesten steeds verder uit. Eerder werden artiesten als Acda en de Munnik, BlØf, Boris, Do en Kane al toegevoegd aan de catalogus. Met het groeiend aanbod van muziek van eigen bodem komt Download.nl tegemoet aan de wensen van haar gebruikers.

Over Download.nl

Download.nl is gelanceerd op 25 maart 2004 en heeft inmiddels ruim 2300 geregistreerde gebruikers. Als online muziek -en entertainmentdienst van ilse media biedt Download.nl muziek van de bekende platenmaatschappijen als BMG, EMI, Warner Music, Sony Music en Universal. De catalogus, die wordt geleverd door het engelse OD2, bevat meer dan 350.000 nummers van zowel bekende internationale popartiesten als van Nederlandse artiesten, wereldmuziek en oldies. Bij Download.nl bepaalt de klant hoe hij zijn of haar muziek wil gebruiken. De muziek kan worden gekocht of gehuurd.

Over ilse media

ilse media is met internetportals als www.ilse.nl, www.startpagina.nl, www.nu.nl, www.vindex.nl, www.overzicht.nl, www.web-log.nl en www.download.nl de grootste internetuitgever van Nederland. ilse media genereert 300 miljoen pageviews per maand op het internet. Daarnaast heeft ilse media een lange periode van ervaring in het ontwikkelen en verkopen van succesvolle internet advertentiemogelijkheden aan een brede doelgroep. Ook is ilse media uitgever van de Welke Gidsen. Deze uitgaven helpen de consument bij het maken van grote aankoopbeslissingen. Met het aanbod van media, zowel online als op print, bereikt ilse media meer dan 60% van de Nederlandse internetpopulatie. Ilse media is een onderdeel van Sanoma Uitgevers, uitgever van 59 magazines in Nederland.