Gemeente Rotterdam

Nr.105
20 augustus 2004

Gemeente sluit overeenkomst met Ooms Makelaars

Rotterdamse vrije kavels op Funda

De gemeente Rotterdam heeft een overeenkomst gesloten met Ooms Makelaars over het plaatsen van vrije kavels op de internetsite van Funda. De overeenkomst houdt in, dat het Rotterdamse kavelaanbod tot 31 december 2004 door Ooms Makelaars op Funda.nl, Ooms.com en Dynamisexclusief.nl wordt geplaatst.

Internet is een belangrijke bron van informatie voor huizenkopers. Funda.nl is misschien wel de populairste site voor mensen die op zoek zijn naar een huis. Omdat zich onder de groep potentiële huizenkopers wellicht ook particuliere opdrachtgevers bevinden, is de gedachte ontstaan het gemeentelijke aanbod van bouwkavels op de site van Funda te zetten. Het plaatsen van het aanbod van kavels op Funda kan alleen met inschakeling van een NVM-makelaar. Daarom is contact gezocht met Ooms Makelaars.

De kavels worden te zijner tijd ook op de internetsite van de Stichting Rotterdamse Woonpromotie geplaatst. Het gaat daarbij om kavels van projecten die al wel zijn aangeboden, maar nog niet zijn gereserveerd of verkocht, zoals Nesselande, Prinsenland, Lage Limiet en het Katendrechtse Parkkwartier. De goedkoopste kavel die op Funda komt te staan kost E 470,- per m2 , exclusief BTW.

De kavels worden door Ooms ook in verschillende periodieken aangeboden, zoals de NVM-gids, het Ooms Woningmagazine en in Dynamis Exclusief. Hierover worden aparte afspraken gemaakt.

Uiteraard blijft de gemeente ook rechtstreeks te benaderen voor geïnteresseerde kavelklanten. Bij het loket voor particuliere bouwinitiatieven bij het CIC en het kavelbureau bij het OBR kunnen particulieren informatie krijgen over de mogelijkheden voor particulier opdrachtgeverschap in Rotterdam.

noot voor de redactie/