Politie Friesland

Politieberichten van 20/8 (07.00 tot 09.00 uur)

Fryslân 20-08-2004 - Voor aavullende informatie kunt u op werkdagen tussen 07.00 en 15.00 uur contact opnemen met bureau communicatie van politie Fryslân via het algemene nummer 0900 - 8844

Vlieland: beroving
Een 34-jarige inwoner van Alezenau (D) is donderdagavond tegen middernacht beroofd op de Bos Kampweg Zuid. De man liep na een avondje stappen over genoemd grindpad, toen hij ter hoogte van het voetbalveld plotseling bewusteloos werd geslagen. Toen hij weer bijkwam is hij naar zijn tent gelopen en daar in slaap gevallen. De volgende morgen bleek hij een geldbedrag te missen. Bovendien waren zijn gezicht en ribbenkast bont en blauw. Ook had hij een diepe snee in zijn arm die gehecht moest worden. Vrijdagochtend deed hij aangifte bij de politie, die de zaak in onderzoek heeft.

Surhuisterveen: fietser ten val
Een 84-jarige fietser uit Surhuisterveen is vrijdag omstreeks 11.20 uur gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval met op de Gedempte Vaart. De man kwam ten val toen hij met zijn fiets tegen de stoeprand reed. Het slachtoffer werd met verwondingen aan hoofd en handen per ambulance naar het ziekenhuis in Drachten vervoerd.