VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
http://www.musicals.nl

Nederlands castalbum Mamma Mia! breekt records

Amsterdam, 20 augustus



Het Nederlandse castalbum van de musical Mamma Mia! is vandaag binnengekomen op nummer 1 in de Album Top 100. De directe nummer 1 notering is uniek voor alle Mamma Mia! producties wereldwijd. Nooit eerder is in Nederland het castalbum van een musical direct bij de eerste notering op de eerste plaats in de hitlijsten beland. De castalbums van Mamma Mia! zijn over de hele wereld al goed voor dubbel platina in Canada, platinum in Amerika en Australië, dubbel goud in het Verenigd Koninkrijk en goud in Duitsland, Zweden, Nieuw Zeeland en Korea.

De grootste hits van ABBA zijn in een vertaling van Coot van Doesburgh en met onder meer hoofdrolspelers Simone Kleinsma, Ellen Evers, Doris Baaten, Céline Purcell, Jon van Eerd, Filip Bolluyt en Hajo Bruins op het Nederlands castalbum van Mamma Mia! te beluisteren. Met natuurlijk nummers als 'Dank Je Voor De Liedjes' (Thank You For The Music), 'De Winnaar Krijgt De Macht' (The Winner Takes It All) en uiteraard 'Mamma Mia'.

Sinds de wereldpremière in Londen in 1999 breekt Mamma Mia! alle verkooprecords. Deze hitmusical is al door meer dan 18 miljoen mensen wereldwijd bekeken en geen enkele andere productie beleefde in meer dan 80 steden een première. Momenteel spelen er gelijktijdig elf producties en in de komende twaalf maanden zullen er vier Mamma Mia! producties bijkomen, in Dublin, Singapore, Madrid en Stockholm. De Nederlandse productie van Mamma Mia! in het Beatrix Theater in Utrecht speelt sinds de première in november avond aan avond voor volle zalen.

Noot voor de redactie/