persberichten vrijdag

's-Hertogenbosch 20-08-2004 - .

DISTRICT DEN BOSCH

AANHOUDING GEZOCHTE

s-Hertogenbosch Donderdagavond is een 25-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden op de Klarinet in s-Hertogenbosch. De man had nog een gevangenisstraf van 7 dagen openstaan voor heling en diefstal. De man is ingesloten.

AUTODIEF OP HETERDAAD AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch Donderdagmiddag is een 34-jarige man uit Tilburg op heterdaad aangehouden toen hij probeerde op een parkeerterrein op de Vogelstraat een auto open te breken. Een oplettende getuige betrapte de man en heeft de verdachte overgedragen aan de politie. De verdachte is ingesloten.

NAAM- EN HUISNUMMERPLAAT DIEVEN

s-Hertogenbosch In de nacht van donderdag op vrijdag zijn een 20-jarige jongen uit Maastricht en een 19-jarige jongen uit Nieuwkuijk aangehouden op de Citadellaan in s-Hertogenbosch. De jongens worden verdacht van diefstal van naam- en huisnummerplaatjes. De plaatjes, die de jongens bij zich droegen, zijn in beslag genomen. De naamplaatjes waren afkomstig uit de Jan Heinstraat en vermoedelijk komen de huisnummerplaatjes ook uit deze omgeving. De jongens verklaarden dat zij de plaatjes gestolen hadden uit baldadigheid. Ze zijn ingesloten.

VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING

s-Hertogenbosch In de nacht van donderdag op vrijdag zijn een 24-jarige man uit Arnhem en een 15-jarige jongen uit s-Hertogenbosch aangehouden voor de bedreiging. Een van de jongens zou een medewerker van de horecagelegenheid aan De Parade in s-Hertogenbosch bedreigd hebben met een ijzeren voorwerp en vervolgens in een auto zijn weggereden. Op de Hinthamerstraat zijn twee verdachten in de auto aangehouden. De 15-jarige jongen bleek de bestuurder van de auto te zijn. Hij had geen rijbevoegdheid en was onder invloed van alcohol. De politie heeft de auto en twee ijzeren staven in beslag genomen. De verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch Donderdagavond is een 13-jarige jongen uit s-Hertogenbosch aangehouden op verdenking van het meenemen van kleding uit een winkel aan het Burgemeester Loeffplein in s-Hertogenbosch. De jongen rekende een klein artikel af bij de kassa, en probeerde de winkel uit te wandelen met onafgerekende kleding (waarde 139,-- Euro) in een tas. Hij werd betrapt door een winkelmedewerker. Ook trof de winkelmedewerker kleding (waarde 69,95 Euro) die de verdachte tijdens het passen, beschadigd had. De jongen is meegenomen naar het bureau om een verklaring af te leggen.

VECHTPARTIJ

s-Hertogenbosch Donderdagmiddag zijn een twee 18-jarige jongens uit Rosmalen en een 17-jarige jongen uit s-Hertogenbosch aangehouden in verband met een vechtpartijtje bij de Broeckhovenlaan in s-Hertogenbosch. De jongens hadden eerder onenigheid gehad op de kermis en kwamen elkaar later weer tegen. Onderling waren er wat klappen uitgedeeld. De politie heeft de drie jongens uit elkaar gehaald en na een bemiddelend gesprek, schudden de jongens elkaar weer de hand. Het incident werd afgerond met een boete voor baldadigheid.

DISTRICT AA & DOMMEL

ALARMPISTOOL

Vught In de nacht van donderdag op vrijdag is een 34-jarige man uit Vught aangehouden voor het in het bezit hebben van een alarmpistool. De politie kwam ter plaatse nadat getuigen schoten gehoord hadden. De verdachte is ingesloten en het wapen is in beslag genomen.

DISTRICT DE LEIJGRAAF

KNUPPEL

Veghel - Vrijdagochtend is bij een verkeerscontrole op de Leo van der Weijdenstraat in Veghel het rijbewijs van een 26-jarige man uit Schijndel ter plaatse ingevorderd. De man had zoveel boetes op zijn naam staan dat er 5 invorderingsmaatregelingen op zijn rijbewijs open stonden. In de auto van de man trof de politie een knuppel aan. Deze knuppel is in beslag genomen. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn weg te voet vervolgen.

VUILNISBAK IN BRAND

Uden Donderdagavond zijn een 18-jarige en een 16-jarige verdachte, beiden uit Uden, aangehouden voor het in brand steken van een vuilnisbak aan de Steenovenstraat in Uden. De jongens hadden daarvoor geprobeerd een bankje aan te steken. De jongens hoorden bij een groep van jongeren die voor een enorme troep in het park zorgden door het drinken van alcohol, het kapot gooien van flessen en het urineren in de zandbak. De jongens zijn ingesloten. Beide verdachten ontkenden hun daden.

DISTRICT MAASLAND

INBRAKEN IN AUTOS

Oss
In de nacht van donderdag op vrijdag is in twee autos die geparkeerd stonden in de Peellaan/ Hazenkamplaan in Oss en in een auto die geparkeerd stond in de Baronie in Oss ingebroken. De buit bestond uit autoradios. Vermoedelijk zijn het dezelfde daders geweest.

ALCOHOLCONTROLE

Oss
Een 23-jarige Osse automobilist is in de nacht van donderdag op vrijdag op de Spoorlaan in zijn woonplaats betrapt op het rijden onder invloed. Hij kreeg een rijverbod van zes uur en een proces-verbaal.

Een evenoude plaatsgenoot werd die nacht op de Witte Hoeflaan betrapt. Ook hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

TREINREIZIGER WORDT AGRESSIEF

Oss
Een 74-jarige treinreiziger uit Geleen is donderdagavond aangehouden in de trein op het station in Oss. De man had waarschijnlijk te veel gedronken en had reizigers in de trein lastiggevallen. Toen de conducteur hem hierop aansprak werd hij agressief, begon te slaan en te schoppen. De man is aangehouden en later die avond huiswaarts gestuurd met een proces-verbaal.

VIER VERDACHTEN VERNIELING AANGEHOUDEN

Oss
Vier mannen in de leeftijd van 25 tot 28 jaar oud, afkomstig uit Teefelen en Oijen zijn in de nacht van donderdag op vrijdag door de politie aangehouden op verdenking van vernieling. Getuigen hadden gezien dat de mannen tegen verkeerslichten getrapt hadden en een bord door de ruit van een eetgelegenheid aan de Oostwal hadden gegooid. De politie kon drie verdachten op de Oostwal aanhouden. De vierde verdachte werd vrijdagochtend in zijn woning aangehouden. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

DISTRICT LAND VAN CUIJK

HUISELIJK GEWELD

Boxmeer
Een 18-jarige jongen is vrijdagmorgen in zijn ouderlijke woning in Boxmeer aangehouden. Hij wordt er van verdacht zijn vader bedreigd te hebben. De verdachte is inverzekeringgesteld.

BROMFIETSER KIJKT TE DIEP IN HET GLAASJE

Boxmeer
Een 49-jarige bromfietser is donderdagavond betrapt op het rijden onder invloed op het Elderom in zijn woonplaats. De man kreeg een rijverbod van zeven uur en een proces-verbaal.