Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


20 augustus 2004


Uddel - Uitslaande brand in hooischuur


Een uitslaande brand heeft vrijdagmorgen (20/8) een hooischuur in Uddel verwoest.
In de schuur was een grote voorraad hooi opgeslagen. Uit voorzorg werd een deel van de kalveren uit een nabijgelegen schuur elders op de boerderij ondergebracht. De gemeentelijke milieudienst is in kennis gesteld omdat er mogelijk asbest is vrijgekomen. De omgeving werd gewaarschuwd om ramen en deuren te sluiten. De waarschuwing werd rond het middaguur door de brandweer ingetrokken. De brandweer heeft met veel en groot materiaal de brand bestreden. Het nablussen zal naar verwachting nog langere tijd gaan duren. De brand werd omstreeks 07.55 uur gemeld. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De schade is nog niet vastgesteld.


Fietser gewond door aanrijding


Een 55-jarige fietser uit Apeldoorn raakte donderdagmiddag op de Asslesestraat gewond door aanrijding met een 74-jarige plaatsgenoot in een auto. De automobilist passeerde rond 12.15 uur de fietser toen deze tegen de auto aan kwam en viel. De man liep verwondingen aan een arm en knie op. De politie onderzoekt de oorzaak van de valpartij van de fietser.


Automobiliste onder invloed van alcohol


De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 35-jarige Apeldoornse automobiliste een boete en een rijverbod van zes uur gegeven voor rijden onder invloed. De politie zag de vrouw vrijdagmorgen vroeg rond 02.00 uur over de Molenstraat rijden en constateerde bij controle dat zij alcohol gedronken had. De vrouw blies op het politiebureau een promillage van 1,3.


Winkeldief aangehouden

De politie heeft donderdagavond in de buurt van het Korianderplein een 38-jarige man uit Venlo aangehouden. De man had eerder bij een supermarkt aan het Korianderplein voor 30 euro aan deodorant gestolen. Een personeelslid ontdekte de diefstal waarop de verdachte de winkel uitrende, achtervolgd door het personeelslid. De winkeldief wist te ontkomen maar aan de hand van een opgegeven signalement hield de politie de man even later in de omgeving aan. Hij kreeg een proces-verbaal en werd na verhoor heengezonden.


Snelheidscontrole


De politie heeft donderdagavond op de Eerbeekseweg in Loenen de snelheid van motorvoertuigen gecontroleerd. De politie gaf dertien bestuurders een boete voor het overschrijden van de maximumsnelheid van 80 km per. De hoogst gemeten snelheid was 73 km per uur. Toen de politiemensen klaar waren met de controle en wegreden, werden zij ingehaald door een motorrijder die 120 km per uur reed. Ook hij kreeg een boete.


Tien boetes voor rijden door rood


De politie heeft donderdag bij diverse rood-lichtcontroles in totaal tien boetes uitgedeeld. De politie controleerde onder meer op de kruising Arnhemseweg/Ravenweg/Aluminiumweg en op de PWA-laan/Kalverstraat.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


---- --