Politie Zaanstreek-waterland


14:13 19-AUG-04
ZAANDAM, PERIM

Autokrakers op heterdaad betrapt

De politie heeft twee mannen uit Haarlem aangehouden die ervan worden verdacht een auto te hebben opengebroken bij de Perim in Zaandam. Een oplettende getuige heeft de politie gemeld dat twee mannen een geparkeerde auto opengebroken hadden en gaf hierbij een goed signalement. Terwijl de politiewagens in de richting van de Perim reden kon de getuige melden dat de daders waren weggereden. Hierbij kon hij kenteken en een beschrijving van de auto geven. Op de Watering heeft de politie een 38-jarige man en zijn 34-jarige broer aangehouden en ingesloten. In de auto werd een tas met inbrekersgereedschap gevonden. De geparkeerde auto bij de Perim bleek opengebroken en doorverbonden.

15:59 19-AUG-04
ZAANDIJK, PROVINCIALEWEG
Politie vordert rijbewijs in van spookrijdster
Een 85-jarig vrouw uit Scherpenzeel (Friesland) moest haar rijbewijs afgeven aan de politie omdat zij met haar auto tegen het verkeer in reed. De vrouw reed vanaf de Prunuslaan linksaf in de richting van de Guisweg over de rijbaan voor het verkeer uit de richting van Zaandam. De politie laat een onderzoek naar de rijvaardigheid van de vrouw instellen. Zij was hierover verbaasd want zij rijdt al sinds 1950 schadevrij.

27. 19-AUG-04
PURMEREND
Illegale pizzabakker aangehouden
Tijdens een controle bij een pizzeria heeft de politie een 36-jarige Egyptenaar aangehouden die daar in de keuken aan het werk was. De vreemdelingendienst van de politie was samen met de Arbeidsinspectie op controle toen een man vanuit de keuken een sprint trok en door de achterdeur vluchtte. De agenten hadden hem even later te pakken en hebben hem ingesloten. Voor de man is op zijn verzoek een advocaat gewaarschuwd.

00:40 20-AUG-04
MARKEN, BOXENRING
Drie inbrekers aangehouden
De politie heeft drie mannen aangehouden die verdacht worden van een poging tot inbraak bij een bouwbedrijf. De mannen werden door een getuige gezien terwijl zij probeerden het pand binnen te komen. Zij merkten dat de getuige ze gezien had en gingen er in een auto vandoor. De getuige belde direct de politie met het kenteken, merk en kleur van de auto waardoor deze enige tijd later op de ring A10 konden worden aangehouden. De 27-jarige bestuurder kwam, evenals een 21- jarige passagier, uit Naaldwijk. Zij zijn samen met een 20-jarige passagier uit Hoek van Holland ingesloten. Diverse inbrekerswerktuigen zijn in beslag genomen. Het bouwbedrijf heeft schade aan diverse ramen opgelopen.

07:56 20-AUG-04
MIDDENBEEMSTER, RIJKSWEG A 7
Auto in de sloot door noodweer
Een auto is tijdens zware regenval uit de bocht gevlogen en in de sloot beland. De politie heeft het verkeer geregeld en de aanrijding opgenomen. De inzittenden van de auto konden het voertuig op eigen gelegenheid verlaten en bleken niet gewond.

08:04 20-AUG-04
Vrouw gewond door aquaplaning
De politie heeft een aanrijding opgenomen waarbij een 56-jarige Westzaanse een hersenschudding en een gebroken neus opliep. Zij reed in een hevig stortbui over de Provincialeweg Westzaan- West-Graftdijk toen zij, vermoedelijk ten gevolge van aquaplaning, de macht over het stuur verloor en in de vangrail belandde. De vrouw is door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De auto is waarschijnlijk niet meer te redden.

12:33 20-AUG-04
MIDDENBEEMSTER, RIJKSWEG A7
Vrachtwagen gekanteld
De politie is lange tijd bezig bij een tankauto met aanhanger die tegen een personenauto is aangereden en gekanteld. De tankauto bleek leeg en de inzittenden van de personenauto zijn er met een paar schrammen vanaf gekomen. Het takelen van de vrachtauto heeft voor flinke filevorming en vertraging gezorgd op de Rijksweg A 7. (Takelwerkzaamheden zijn nog gaande)

---- --