Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder & omgeving, 20 augustus

Den Helder 20-08-2004 - 16.00 uur

Zes autos beschadigd door dronken bestuurster

Den Helder, donderdag 19 augustus 2004.

Omstreeks 22.00 uur reed een 24-jarige automobiliste uit Den Helder in een bedrijfsauto vanaf de Fabrieksgracht de Jan in t Veltstraat in. In die straat meende zij dat er iets of iemand overstak en week uit naar links. Ze reed tegen een voor haar links van de weg geparkeerde auto aan. Hierna greep een 27-jarige man in die, als passagier, rechts naast haar zat. Hij trok het stuur van de bedrijfsauto naar rechts waarna het voertuig tegen een voor haar rechts van de weg geparkeerde auto botste. Hierdoor werd deze auto opgeduwd tegen nog drie andere geparkeerde autos. Twee passagiers die achterin de laadruimte zaten (op een niet doelmatige en veilige zitplaats), raakten zeer licht gewond. De bestuurster bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken. Zij blies aan het bureau 630 ug/l (tot 220 toegestaan), reden waarom haar rijbewijs werd ingevorderd. De vrouw kreeg een proces-verbaal. Ze kan tevens een stevige rekening van de verzekering tegemoet zien omdat schade veroorzaakt bij rijden met drank op, in de regel op de veroorzaker wordt verhaald.

Snelheidscontrole

Sint Maarten, donderdag 19 augustus 2004.

Tussen 19.30 en 20.30 uur hebben agenten met behulp van een Laserpatrol de snelheid gemeten van autos binnen de bebouwde kom van het Rijpje. Vier automobilisten reden sneller dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 73. Twee bestuurders kregen een bon wegens het niet handsfree bellen in de auto.

Inbraak woning

Den Helder, donderdag 19 augustus 2004.

In de avonduren is er ingebroken in een woning aan de Jacob Beenstraat. Na het openbreken van een keukenraam is de dader de woning binnengegaan. Uit de woning werden een mobiele telefoon en enkele sieraden weggenomen.

Gratis internetten

Den Helder, donderdag 19 augustus 2004.

De politie kreeg omstreeks 22.30 uur de melding dat er al een paar avonden een man in een personenauto stond bij de Fabrieksgracht. De man bleef in zijn auto zitten en had een laptop op zijn schoot. Op het bureaublad was een foto van een kind te zien en de melder vond dat verdacht. Agenten troffen de man inderdaad aan. Het was een zeeman te zijn die sinds kort verbleef in Den Helder. De man had contact kunnen krijgen met het internet via een draadloze verbinding, kennelijk via apparatuur van iemand in de buurt. De foto op zijn computer was die van zijn dochtertje. De man is op verzoek van de agenten vertrokken. Het verdient aanbeveling om draadloze verbindingen te beveiligen tegen gebruik door derden. De computerwinkel heeft daar oplossingen voor.