Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn & omgeving, vrijdag 20 augustus

Hoorn 20-08-2004 - 16.00 uur

Bejaard echtpaar op brute wijze overvallen

Zwaag, vrijdag 20 augustus 2004.

Omstreeks 11.30 uur werden een bejaarde man en vrouw van respectievelijk 89 en 86 jaar op brute wijze door een onbekend gebleven man overvallen in hun woning aan de Kieftentuin. De man belde aan waarna de vrouw opendeed. Ze kreeg en duw en kwam ten val. De man liep door naar de woonkamer waar haar echtgenoot was. De man moest onder bedreiging van een pistool zijn portemonnee afgeven. Daaruit werd een klein geldbedrag door de overvaller meegenomen. Hierna verliet de verdachte de woning en reed weg op een fiets in de richting van de Kerketuin. Het zou gaan om een man met een donkere huidskleur en een donkere jas met capuchon. Het echtpaar is opgevangen door familieleden. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoorn, te bereiken via de politieservicelijn: 0900-8844 (lokaal tarief).

81 bonnen bij grote bromfietscontrole

Hoorn, donderdag 19 augustus 2004.

In de middag- en avonduren is er een grote verkeerscontrole gehouden vooral gericht op bromfietsen. In totaal schreven de betrokken agenten 81 bonnen uit voornamelijk wegens:

* overschrijding van de constructiesnelheid (31)
* het niet dragen van een helm (9)

* het overschrijden van het geluid ((7)

* het niet hebben of niet kunnen tonen van een bromfietscertificaat (10).

Dronken bromfietser komt ten val

Hem, donderdag 19 augustus 2004.
Omstreeks 21.40 uur kwam een 24-jarige bestuurder van een bromfiets uit Hem ten val op de Hemmerbuurt. Het ging om een eenzijdig ongeval. De man was dronken en werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar. Daar werd hij ter observatie opgenomen. Een politie-arts nam bloed van de man af. De uitslag is over 14 dagen bekend.