Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


20 augustus 2004


Hattem - politie zoekt getuigen doorrijden na aanrijding.


Op zaterdag (07-08), rond 13.30 uur, werd op de A28 thv Zwolle, rijrichting Hattem, een
48-jarige automobilist uit Drachten bij een inhaalmanoeuvre van de weg gereden door een inhalende automobilist, die vervolgens gewoon doorreed. Benadeelde reed in een blauwe Ford Escort en de doorrijder in een zwarte Dodge Ram. De man uit Drachten heeft schade aan zijn auto. De politie roept getuigen van deze doorrrijding na aanrijding op om te bellen met telefoonnummer 0900 8844.


Hattem - man moet boete betalen.

De politie heeft op donderdag (19-08) rond 21.00 uur een 47-jarige man uit Zwolle aangehouden terzake vernieling van een woningruit op de Schellerwade in Hattem en openbare dronkenschap. Bij onderzoek bleek de man ook nog een boete van E 692,67 open te hebben staan wegens een eerdere veroordeling.
De man is voor nader onderzoek ingesloten.


Wapenveld - verkeersongeval.

Op donderdag (19-08) vond er rond 17.10 uur een verkeersongeval plaats op de Bankenburgerweg thv de Zwolseweg. Een 26-jarige automobiliste uit Wapenveld verleende toen zij rechtsaf sloeg geen vrije doorgang aan een 45-jarige bromfietser uit Wapenveld.
De man kwam te vallen en brak vermoedelijk zijn linkerbeen. Hij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis te Zwolle.


Ermelo - inbraken tien auto's.

Op vrijdag (20-08) werd er rond 04.00 uur gemeld dat er was ingebroken in een tiental auto's op een parkeerterrein aan de Fokko Kortlanglaan. Bij de auto's werden twee jongens gesignaleerd die bij ontdekking er vandoor gingen. Leeftijd 16/17 jaar, tenger postuur, wv één een soort surfkar aan zijn fiets had gekoppeld, waarin allerlei goederen lagen. De ander had een ATB bij zich welke hij ter plekke heeft achtergelaten. Voor zover bekend werd er audioapparatuur alsmede sportartikelen ontvreemd. De politie is een onderzoek gestart. Vor tips kan men bellen met de politie in Ermelo 0900-8844


Harderwijk - automobilist onder invloed.

Op vrijdag (20-08) werd rond 00.45 uur op Alberdingk Thijmlaan een 40-jarige automobilist uit Dronten gecontroleerd op het gebruik van alcolhol. Hij blies een promillage van 1,0.
De man kreeg daarvoor een boete uitgereikt en een rijverbod van 4 uur opgelegd.


Nunspeet - winkeldief aangehouden.

Op donderdag (19-08) werd er om 11.20 uur een 50-jarige winkeldief uit Hulshorst aangehouden. De man had even daarvoor uit een winkel aan de Nijverheidsweg
21 flesjes energiedrank gestolen. Aan de hand van het kenteken van zijn auto, kon de man even later worden aangehouden.


Hulshorst - inbraak woning.

Op donderdag (19-08) werd er, vermoedelijk overdag, ingebroken in een woning aan
Onder de Bos ingebroken. De daders kwamen binnen door het vernielen van een deurruit.
De gehele woning werd doorzocht en overhoop gehaald. Ontvreemd werden onder meer
sieraden en fotoapparatuur. De politie heeft de zaak in onderzoek.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


---- --