Politie Drenthe

Vrijdagmiddag

Assen 20-08-2004

Botsing tussen tractor en porsche
ERICA - De politie kreeg vrijdagmiddag rond 12.15 uur een melding binnen van een aanrijding met letsel aan de Havenstraat. Een 38-jarige man uit Emmen reed met zijn tractor met giertank over de Havenstraat. De tractor moest plotseling uitwijken voor een busje die de weg op reed vanaf een parkeerhaven. De tractor week uit en raakte door het gladde wegdek in de slip. De wielen blokkeerden, waardoor hij op de andere weghelft terecht kwam. Op dat moment komt de personenauto hem tegemoet. De 24-jarige bestuurder van deze auto (afkomstig uit Middelburg) heeft nog geprobeerd te remmen en uit te wijken. Dit was echter niet meer mogelijk. De bestuurder van de auto en een 50-jarige inzittende uit Emmen zijn voor onderzoek naar het Scheperziekenhuis gebracht. De auto is total loss afgesleept. Uiteindelijk bleken de verwondingen van de inzittenden van de personenauto mee te vallen; de inzittenden hadden wat pijnlijke plekken en wondjes door glassplinters.

Inbraak bij tankstation
KLAZIENAVEEN De politie kreeg in de nacht van donderdag op vrijdag rond 4.15 uur een melding van een inbraak bij een tankstation aan de Pollux. Door een deur te forceren is men binnengekomen. Er is voor enkele duizenden euros aan rookwaar gestolen. Namens het bedrijf is aangifte gedaan. De politie onderzoekt de zaak.

Ramona Venema verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 8.00 uur. Tel. 0592-361268 of 06-52528533.