Gemeente Roggel en Neer

16/08/2004
Limburg Festival 2004

Vanaf 20 augustus is het weer tijd voor het jaarlijks terugkerende Limburg Festival, een festival met straattheater in de ruimste zin des woords. Van 20 tot en met 29 augustus zijn er ook op diverse plaatsen in Roggel verschillende voorstellingen te zien.

Dirty Fred & Bill Ferguson
Op 21 augustus om 20.00 begint het theater in Roggel op het schoolplein van de Meester Jan Muisschool met een voorstelling van Dirty Fred. Deze Amerikaan is een fenomeen in het straattheatermilieu. Zijn acts zijn controversieel en gedurfd. In zijn zeer actuele voorstellingen haalt hij steevast uit naar zijn geboorteland.

Na Dirty Fred is het om 21.00 uur de beurt aan de Canadees Bill Ferguson. Deze artiest heeft zijn sporen ook reeds ruimschoots verdiend. Hij trad wereldwijd op bijna alle grote festivals op. Ferguson is een grote spraakwaterval en heeft slechts één doel in zijn voorstellingen, het publiek vermaken. Hij gaat zelfs de confrontatie met het publiek aan.

De Roadies
De Roadies staan woensdag 25 augustus vanaf 21.00 uur op de planken van café Bie Briels. Het caféproject is een nieuw element van het Limburg Festival. Sinds vorig jaar vinden er in cafés verrassende voorstellingen plaats. De entourage van een café vormt het decor voor deze bijzondere voorstelling van het duo De Roadies. Hun voorstelling gaat over een jubilerende biljartvereniging. In de 25 jaar van hun bestaan zijn er slecht twee leden. Wat weerhoudt de mensen om lid te worden van de vereniging, het spel of de spelers.

Galumpha & Stenzel, Kivits & Huibers
Zaterdag 28 augustus doet de formatie Galumpha vanaf 20.00 uur Roggel aan. Deze drie mannen uit Amerika zullen hun kunsten vertonen op de Markt. In deze voorstelling wisselen acrobatiek en inventieve choreografie elkaar af. Galumpha is een nimmer aflatend feest voor zintuigen.

Vanaf 21.30 uur vindt er op de Markt ook nog een optreden plaats van Stenzel, Kivits & Huibers. Deze drie Nederlandse heren zullen het publiek vermaken met een theatraal concert dat absurd, uiterst muzikaal en geraffineerd is. Met een rijdende concertvleugel, een buikpauk en opgerekte stembanden zorgen zij voor de juiste sfeer. Zij zullen het publiek ervan overtuigen dat klassieke muziek en humor uitstekend samengaan.

Natuurlijk...theater
Zondag 29 augustus staat Roggel in het teken van "Natuurlijk...theater". Tijdens een fietstocht door het mooie landschap kunt u in Roggel, Heythuysen en Baexem genieten van een zevental voorstellingen. De tocht begint tussen 10.30 en 13.00 uur. De volgende artiesten zullen acte de presence geven in één van de drie plaatsen:

* Upside Down Red: deze artiesten brengen een combinatie van theater en luchtacrobatiek.

* Toon Maas: een universeel, muzikaal, volwassen en uiteraard grappige clown.

* De Muzen: de twee speelsters kruipen in de huid van hun zelfgemaakte mensgrote figuren.

* Peter Mim: een artiest die de mime-kunst tot in perfectie beheerst.

* Two of a Kind: verrassende combinatie van muziekstijlen gepresenteerd met humor.

* SmallFellows: traditioneel Engels straattheater.
* Oddlings: Een combinatie van theater en acrobatiek die leidt tot een boeiend schouwspel.

Voor meer informatie over het Limburg Festival kunt u de programmagids gratis afhalen op het gemeentehuis of een kijkje nemen op www.limburgfestival.nl.