Accell Group

Aantal pagina's: 12

PERSBERICHT

Accell Group start eigen verkooporganisatie Tunturi fitness in Duitsland

Heerenveen, 20 augustus 2004 - Accell Group N.V. maakt bekend dat Tunturi, onderdeel van Accell Group NV, een eigen organisatie voor de verkoop en distributie van fitnessartikelen in Duitsland gestart is. Tot deze stap is ook mede besloten, omdatdoordat de huidige distributeur in Duitsland, Bremshey, in betalingsmoeilijkheden was geraakt.

Vanuit het faillissement van Bremshey zijn door Tunturi ook de rechten op het merk Bremshey alsmede een aantal agentschappen verkregen. Het merk Bremshey wordt al verkocht door de eigen Tunturi-organisaties in Nederland en Engeland.Het nieuwe Tunturi Duitsland heeft hierdoor activiteiten van huidige distributeur - Bremshey- overgenomen die allen betrekking hebben op de verkoop en marketing van fitness apparatuur en fitness accessoires van Tunturi en het eigen merk Bremshey. De nieuwe Tunturi verkooporganisatie Duitsland zal naar verwachting op jaarbasis in de eerste 12 maanden circa EUR 8 miljoen omzet realiseren en direct bijdragen aan de winst per aandeel.

René Takens, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Accell Group: "Het vermarktenHet in de markt zetten van fitnessproducten vraagt gerichte inspanningen op het gebied van ontwikkeling, marketing en verkoop. In onze kernlanden hebben we deze graag in eigen hand. De moeilijke financiële positie van Bremshey, maakte het voor Accell Group bovendien mogelijk het fitnessmerk Bremshey in handen te krijgen, waardoor weer een deel van Accell's groeistrategie kan worden gerealiseerd."

/ / / / / / /

Profiel Accell Group N.V.
Accell Group is een Europese groep van ondernemingen actief in het ontwerpen, produceren en de marketing en verkoop van fietsen, fietsaccessoires en fitnessapparatuur. Verkoop van fietsen met de merken Batavus, Hercules, Koga-Miyata, Lapierre, Loekie, Mercier, Sparta, Staiger, Tunturi en Winora vindt voornamelijk plaats via de gespecialiseerde vakhandel.

Accell Group heeft productievestigingen in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Hongarije en Finland. Verkoop van fietsen, fietsaccessoires en fitnessapparatuur vindt plaats in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Finland en overige landen zoals België, Oostenrijk, Denemarken en Zwitserland.

Accell Group is in omzet gemeten de grootste fietsgroep van Europa.

De aandelen Accell Group worden verhandeld op de officiële markt van Euronext Amsterdam. De aandelen zijn opgenomen in het NextPrime segment van Euronext en worden door liquidity providers permanent verhandeld.

Voor nadere informatie:
Accell Group N.V.: René Takens, CEOVoorzitter van de Directie, tel.: 0513-638701 Hielke Sybesma, CFO, tel: 0513-638702
Website: www.accell-group.com


---- --