Crucell N.V.

Published: 08:00 20.08.2004 GMT+2 /Source: Crucell N.V. /AEX: CRXL /ISIN: NL0000358562

Crucell en DSM kondigen PER.C6® licentieovereenkomst aan met Synergenics en Synco Bio Partners Investments voor de productie van monoklonale antistoffen

Leiden/Sittard, August 20, 2004 - Het Nederlandse biotechnologiebedrijf Crucell N.V. (Euronext, NASDAQ: CRXL) en contractproducent DSM Biologics hebben vandaag bekend gemaakt dat Crucell en Synergenics LLC en Synco Bio Partners Investments een PER.C6® licentieovereenkomst voor onderzoek hebben getekend. Deze licentieovereenkomst biedt Synergenics en Synco de mogelijkheid om de PER.C6® cellijn te gebruiken voor de ontwikkeling van eigen monoklonale antistoffen tegen infectieziekten. Synergenics en Synco worden geleid door Chairman en CEO William J. Rutter.

"We zijn zeer verheugd dat onze antistoffen tegen infectieziekten die in de pijplijn zitten nu kunnen profiteren van de PER.C6® technologie," zei Dr Rutter. Voor Dr Rutter Synergenics oprichtte en Synco overnam, was hij voorzitter van de raad van bestuur van Chiron Corporation. Dr Rutter was tevens mede-oprichter van Chiron Corporation.

Op grond van de overeenkomst ontvangen Crucell en DSM Biologics aanvangs- en jaarlijkse betalingen. Verdere financiële gegevens zijn niet bekend gemaakt.

Over Crucell
Crucell N.V. is een biotechnologiebedrijf gericht op het ontwikkelen van vaccins en antistoffen voor de bestrijding van infectieziekten, waaronder Ebola, influenza, malaria en West-Nijl virus. Ontwikkelingsactiviteiten van het bedrijf zijn onder andere samenwerkingen met Aventis Pasteur voor griepvaccins, de U.S. National Institutes of Health voor Ebola en malaria vaccins en GlaxoSmithKline (GSK), Walter Reed Army Institute of Research en New York University voor een malaria vaccin. Crucell's producten zijn gebaseerd op zijn innovatieve PER.C6® technologie, welke een veiligere, efficiëntere manier voor het produceren van biofarmaceutische producten mogelijk maakt. Crucell licenseert zijn PER.C6® technologie voornamelijk op niet-exclusieve basis aan de biofarmaceutische industrie. Licentiehouders en contractproducenten zijn onder andere DSM Biologics, GSK, Centocor/J&J en Merck & Co., Inc. Crucell is gevestigd in Leiden en staat genoteerd op Euronext en NASDAQ (tickersymbool CRXL). Meer informatie kunt u vinden op de website www.crucell.com.

Over DSM Biologics
DSM Biologics, een business unit van de businessgroup DSM Pharmaceutical Products, is een van 's werelds toonaangevende contractproductiebedrijven van biopharmaceutische producten. Dit zijn laatste generatie medicijnen, hoofdzakelijk op basis van natuurlijke moleculen en geproduceerd met behulp van het kweken van cellen. DSM Biologics heeft bekendheid verkregen door zijn ervaring in het gebruik van een brede verscheidenheid aan systemen van celkweek (bacteriologisch en dierlijk) en door zijn expertise op het gebied van zuiveringstechnieken. DSM Biologics, opgericht in 1986, heeft ongeveer 450 werknemers die werkzaam zijn op twee locaties, in Groningen, Nederland (productiecapaciteit ongeveer 1.000 liter enzymen en 6.000 m2) en in Montreal, Quebec, Canada (productiecapaciteit ongeveer 6.500 liter enzymen en momenteel 10.000 m2). DSM Biologics is een gezamenlijke onderneming van DSM en SGF, een industriële en financiële investeringsmaatschappij die in samenwerking met partners economische ontwikkelingsprojecten uitvoert voornamelijk in de industriële sector. Deze projecten zijn in overeenstemming met de wetgeving op het gebied van winst bij economische ontwikkeling van de regering van Québec. Bezoek voor meer informatie www.dsmbiologics.com.

Over Synergenics
Synergenics, LLC bestuurt een consortium van onafhankelijke biotech start-ups, allen eigendom van dezelfde groep en biedt een innovatieve benadering van wetenschap en zakelijke samenwerking in de Life Sciences industrie. Synergenics voorziet geassocieerde bedrijven van laboratioriumfaciliteiten en een breed scala aan managementervaring alsmede administratieve diensten, waardoor schaaleconomieën gerealiseerd kunnen worden. Synergenics is opgericht door Dr. William J. Rutter en gevestigd in San Francisco, California.

Over Synco Bio Partners Investments
Synco Bio Partners Investments richt zich op het produceren en ontwikkelen van biopharmaceuticals en heeft bewezen ervaring in de productie van recombinante eiwitten en microbiale vaccins. Het particuliere bedrijf Synco is opgericht in 2000 en werkt samen met een groot aantal biofarmaceutische bedrijven. Synco heeft ongeveer 100 werknemers in dienst en is gevestigd in een kleinschalige productiefaciliteit te Amsterdam. Synco's activiteiten omvatten het produceren van actieve farmaceutische ingediënten voor gelicenseerde producten en trials, en steriele vulling en lyophilistation.

This press release contains forward-looking statements that involve inherent risks and uncertainties. We have identified certain important factors that may cause actual results to differ materially from those contained in such forward-looking statements. For information relating to these factors please refer to our Form 20-F, as filed with the U.S. Securities and Exchange Commission on February 27, 2004, and the section entitled "Risk Factors". The company prepares its financial statements under generally accepted accounting principles in the United States.

Klik hier voor PDF versie:

Neem voor meer informatie contact op met:

Crucell N.V.
Elizabeth Goodwin
Director Investor Relations and Corporate Communications Tel. +31 (0)71 524 8718
Fax. +31 (0)71 524 8935
e.goodwin@crucell.com

DSM Biologics
Marcel Lubben
Business Manager Licensing
Tel. + 31 (0)46 47 73343
Fax. + 31 (0)46 47 73179
marcel-m.lubben@dsm.com