Stad Utrecht, 09.15 uur

Utrecht 20-08-2004 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Vuurwapens en verdovende middelen aangetroffen

UTRECHT De politie heeft donderdag tijdens een onderzoek bij meerdere woningen aan de Gangesdreef wapens en verdovende middelen aangetroffen. Negen personen werden aangehouden.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie en politieonderzoek werd donderdagmorgen een zoeking verricht in een aantal woningen en schuren aan de Gangesdreef. Tijdens het onderzoek werden drie hennepplantages, drie vuurwapens, losse munitie, gedroogde hennep, een aantal busjes traangas en pepperspray aangetroffen. In totaal werden negen personen in de leeftijd tussen de 14 en 35 jaar aangehouden op verdenking van onder andere de Wet Wapens en Munitie en het voorhanden hebben van verdovende middelen. Aan het onderzoek werd door ruim 50 politiemensen meegewerkt. De politie zet het onderzoek voort.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft in de nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 augustus een vrouw aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bestuurder van een auto tegen de richting in vanaf de richting Nobelstraat het Janskerkhof op rijden. De 55-jarige vrouw uit Utrecht kreeg een stopteken en moest een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat de vrouw te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 415 ug/l uit. De Utrechtse werd met een proces-verbaal en met een rijverbod van drie uur naar huis gestuurd.

Minderjarige winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de Handelstraat heeft de politie donderdagmiddag een minderjarige jongen aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal.

Personeel van de winkel had gezien dat de 13-jarige jongen uit Utrecht een pak snoep had meegenomen zonder deze eerst af te rekenen. De politie heeft de jongen voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Winkeldievegge aangehouden

UTRECHT Donderdagavond omstreeks 20.15 uur heeft de politie een 13-jarige winkeldief uit Utrecht aangehouden op de Roelantdreef. Het meisje had even daarvoor schoenen uit een winkel gestolen. De eigenaar van de winkel zag dat het meisje bij het verlaten van de winkel andere schoenen aan had dan toen ze naar binnen liep. Hij hield daarop het meisje aan. Zij is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Diefstal met geweld

UTRECHT Donderdagmiddag omstreeks 17.45 uur heeft de politie een 36-jarige man uit Utrecht op de Franciscusdreef aangehouden in verband met diefstal van thuistaps uit een winkel. De man werd door winkelpersoneel aangehouden nadat zij zagen dat de thuistaps waren weggenomen zonder te betalen. De verdachte werd hierop agressief en sloeg een winkelmedewerker. De verdachte is ingesloten op het politiebureau.