District Rijn & Venen, 9.00 uur

Utrecht 20-08-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Gewonden na ongeval

WILNIS - Een 28-jarige vrouw uit Mijdrecht en een 34-jarige man uit Woerden zijn donderdagavond omstreeks 18.30 uur gewond geraakt na een ongeval op de Ir. Enschedeweg.

De 34-jarige bestuurder probeerde twee voertuigen die voor hem reden in te halen, maar zag te laat de auto van de 28-jarige vrouw uit tegemoetkomende richting. Hij probeerde haar auto te ontwijken door naar zijn eigen weghelft te sturen, maar verloor daarbij de macht over het stuur en kwam weer op de linkerweghelft terecht. Daarbij raakte hij frontaal de linkerzijde van de auto van de vrouw. De Woerdenaar werd uit zijn auto geslingerd en kwam op het wegdek terecht.

Beide bestuurders moesten zich voor hun verwondingen laten behanden in het ziekenhuis.

Politie houdt vrouw aan

VINKEVEEN - De politie heeft op woensdag 18 augustus omstreeks 01.35 uur een 56-jarige vrouw uit Amsterdam aangehouden. De vrouw wordt verdacht van belediging van de politie en het niet voldoen aan bevel of vordering.

De politie was verzocht te komen naar een terrein aan de Winkeldijk waar de vrouw amok maakte. Zij liep onder invloed van alcohol hard over het terrein te schreeuwen en bonsde op de muren van woningen waardoor bewoners wakker werden. Omstanders hadden reeds getracht de vrouw tot bedaren te brengen, maar dat was mislukt. De vrouw wilde evenmin luisteren naar de politiemensen en voldeed niet aan het verzoek zich daar van het terrein te verwijderen. Bovendien schold zij de politiemensen uit. Hierop werd besloten de vrouw aan te houden en over te brengen naar het bureau in Maarssen.

Daar mocht zij een nachtje in de cel verblijven. Na het opnemen van haar verklaring kreeg de vrouw een boete van 300 euro opgelegd. Na afwikkeling hiervan werd de vrouw in de loop van donderdagmiddag in vrijheid gesteld.

Verkeersovertredingen

WILNIS - Bij een verkeerscontrole op de Provinciale weg N 212 donderdag tussen 14.30 en 17.00 uur zijn 24 bestuurders bekeurd wegens te hard rijden. In totaal passeerden 1420 bestuurders de radarmeter. Waar 80 km/uur is toegestaan, was de hoogst gemeten snelheid 102 km/uur.

MAARSSEN - Een verkeerscontrole op de Dr. Plesmanlaan van 14.00 tot 15.15 uur bracht 11 overtreders aan het licht. Drie bestuurders konden hun rijbewijs niet tonen, een bestuurder reed niet handsfree en 7 bestuurders droegen hun gordel niet.