CONNEXXION

Connexxion halfjaarcijfers: duidelijke verbetering resultaat

PERSBERICHT

Datum: 20 augustus 2004
Kenmerk: CS/04.025

Duidelijke verbetering resultaat bij fractioneel gedaalde omzet

Connexxion heeft in concurrerende marktomstandigheden over het eerste halfjaar 2004 een hoger resultaat gerealiseerd bij een fractioneel lagere omzet. Op basis van dit goede resultaat keert Connexxion voor het eerst in de geschiedenis van de onderneming een interim dividend uit van 2 miljoen euro.

Resultaat

Over de eerste helft van 2004 heeft Connexxion een bedrijfsresultaat gerealiseerd van 22,2 miljoen euro (2003:19,9 miljoen euro) en een nettoresultaat van 13,2 miljoen euro (2003: 12,8 miljoen euro) Deze resultaatverbetering is voor een belangrijk deel het gevolg van efficiencyprogramma's, waaronder een kostenbeheersingsprogramma en een programma voor de optimalisering van de interne processen. Daarnaast is het resultaat positief beïnvloed door enkele incidentele posten.

Omzet en kosten

De geconsolideerde netto-omzet daalde over het eerste half jaar 2004 fractioneel tot 468,4 miljoen euro (2003: 470 miljoen euro). Deze daling is de resultante van een fractionele omzet daling bij Connexxion Openbaar Vervoer en Connexxion Taxi Services, een lichte daling bij Techno Service Nederland en een fractionele stijging bij Connexxion Tours. De daling van de omzet bij Connexxion Openbaar Vervoer wordt veroorzaakt door de teruglopende overheidsbijdragen. De bedrijfskosten zijn mede als gevolg van eerder genoemde efficiencymaatregelen gedaald tot 446,2 miljoen euro ( 2003: 454,1 miljoen euro)

Vooruitblik

De nog immer krimpende overheidsbijdragen in het openbaar vervoer blijven een bron van zorg. Al langer benadrukt Connexxion dat na inmiddels tien jaar van bezuinigingen de basisvoorziening van miljoenen reizigers in gevaar komt. Ook zal de werkgelegenheid bij het openbaar vervoer onder druk komen te staan. Connexxion gaat ervan uit dat de liberalisering van de OV-markt in de vier grote steden zal doorgaan, zoals de minister van Verkeer en Waterstaat nog onlangs bevestigde. Dit geeft Connexxion de mogelijkheid haar omzet uit te breiden.

Connexxion verwacht voor het gehele boekjaar 2004 tenminste een lichte verbetering van het bedrijfsresultaat ten opzichte van 2003. Op basis van deze verwachting keert Connexxion een interim dividend uit ter hoogte van 2 euro miljoen. Het is voor de eerste keer in het bestaan van de onderneming dat interim dividend zal worden uitgekeerd. In het eerste half jaar van 2004 heeft Connexxion 38 miljoen euro geïnvesteerd in met name rollend materieel.

/////////////////////////////////////////
Alleen voor de pers:

nadere informatie:
Coen Sleddering, directeur Corporate Communicatie Connexxion Telefoon 035 625 1606 of 06 53 125041

Vanaf 10.00 uur hedenmorgen kunt u de halfjaarcijfers downloaden op www.connexxion.nl

20 aug 04 09:18