Gemeente Alkmaar


Zomerkermis dit jaar ook op Kanaalkade


De zomer staat voor de deur en dat betekent ook dat de grote Zomerkermis van Alkmaar er weer aankomt. Van vrijdag 20 augustus tot en met zondag 29 augustus vult een groot aantal kermisattracties en bezoekers aan de kermis straten en pleinen in de binnenstad. Omdat Alkmaar dit jaar 750 jaar stadsrechten heeft, wil de gemeente de zomerkermis een extra accent geven door de kermis uit te breiden met de Kanaalkade tussen de Paternosterstraat en de Gedempte Nieuwesloot. Bewoners zijn per brief op de hoogte gesteld.

De kermis is dit jaar op:

* Kerkplein en Canadaplein (gedeeltelijk)
* Sint Laurensstraat

* Gedempte Nieuwesloot (ook het gedeelte tussen Marktstraat en Kanaalkade)

* Hofplein / Dubbele buurt

* Gewelfde Stenenbrug

* Kanaalkade, tussen de Paternosterstraat en de Gedempte Nieuwesloot.

Openingstijden kermis
Vrijdag 20 augustus vanaf 11.00 uur tot 01.00 uur, de beide zaterdagen van 11.00 uur tot 01.00 uur, zondag 22 augustus van 13.00 uur tot
01.00 uur, maandag 23 tot en met donderdag 26 augustus van 14.00 uur tot 01.00 uur, vrijdag 27 augustus van 10.00 uur tot 01.00 uur en zondag 29 augustus van 13.00 uur tot 24.00 uur.

Op dinsdagavond 17 augustus om 20.00 uur start de opbouw van de kermis en maandag 30 augustus 18.00 uur moeten alle attracties verwijderd zijn.

Bereikbaarheid panden

* Het gehele kermisterrein is afgesloten voor het verkeer.
* Op de Kanaalkade wordt aan de waterkant een strook van 4 meter vrijgelaten voor de hulpdiensten. Veiligheid staat voorop! Ook op de Gedempte Nieuwesloot, Sint Laurensstraat en het Kerkplein wordt zoals gebruikelijk een strook vrijgehouden voor hulpdiensten.
* Deze stroken kunnen buiten de openingstijden van de kermis ook gebruikt worden om de winkels en de kermis te bevoorraden.
* Het trottoir op de Kanaalkade wordt met een minimale breedte van 3 meter vrijgelaten.

* De Koningsweg wordt aan de zijde van de Gedempte Nieuwesloot afgesloten. Tijdelijk wordt de gesloten verklaring in westelijke richting opgeheven en kan men zowel in- als uitrijden via de Paardenmarkt.

Parkeren

* De parkeergarages Karperton, Kanaalschiereiland en De Vest en het parkeerterrein op de Paardenmarkt zijn normaal bereikbaar.
* Op de Koningsweg wordt het betaald parkeren tijdelijk omgezet naar parkeren voor vergunninghouders.

* Het Doelenveld wordt voor een deel gereserveerd voor de auto's van kermisexploitanten en verder mogen alleen vergunninghouders op het Doelenveld parkeren.

Openbaar vervoer
De autobussen worden omgeleid via Overstad.

Geluidshinder
De kermisattracties zijn aangesloten op een centrale muziekinstallatie. Het geluidsniveau zal dusdanig worden afgesteld dat de geluidsbelasting op de gevel van de dichtstbijzijnde woning maximaal 75 dB(A) bedraagt. Voor aankondigingen en jingles en dergelijke kunnen individuele exploitanten een aparte ontheffing krijgen maar het geluidsniveau mag niet meer dan 5 dB(A) boven het geluidsniveau van de muziek komen. Daarnaast dient het geluid een half uur voor het einde van de kermis dus om 0.30 uur te stoppen met uitzondering van de laatste zondag waarop het geluid gelijk met de kermis om 24.00 uur stopt. Door deze maatregelen wordt de geluidsoverlast voor omwonenden zo veel mogelijk beperkt.

Evaluatie
Zoals gebruikelijk wordt de Zomerkermis in september 2004 geëvalueerd. Daarbij worden ook eventuele opmerkingen van de bewoners en ondernemers betrokken.

Kermiskrant
Woensdag 18 augustus verschijnt de Kermiskrant met daarin alle informatie over de Alkmaarse kermis bij het Alkmaars Weekblad.