Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 20 augustus 2004

(

Lisse Beroofd van portemonnee
Een 42-jarige vrouw uit Lisse is op vrijdag 20 augustus beroofd van haar portemonnee. De vrouw liep even voor 08.30 uur met haar fiets in de brandgang nabij de Grevelingstraat toen zij werd aangesproken door een man met een getinte huidskleur. De man eiste geld, waarna de vrouw een portemonnee gaf. De man rende vervolgens weg in de richting van de Gasstraat en vervolgens rechtsaf de Grevelingstraat in. De politie stelt een onderzoek in en heeft inmiddels een buurtonderzoek gehouden. De politie wil in contact komen met getuigen. Het betreft een man van 18 tot 25 jaar, ongeveer 1.80 m, breed postuur en een bol/rond gezicht, zwart halflang stijlhaar. De man droeg donkere kleding. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844.

Boskoop/Waddinxveen Controles veilig vervoeren kinderen
In het kader van de actie "Wij gaan weer naar school" gaat het politieteam Waddinxveen - Boskoop de komende maanden extra controleren op het veilig vervoeren van kinderen. Daarnaast zal ook gelet worden op andere verkeersovertredingen zoals snelheid, negeren rood verkeerslicht, stilstaan met een voertuig waardoor hinder ontstaat voor andere weggebruikers, geen voorrang verlenen bij een voetgangersoversteekplaats en stilstaan met een voertuig binnen vijf meter vanaf een voetgangersoversteekplaats.
De controles starten op maandag 30 augustus en worden gehouden rondom de 22 scholen binnen de gemeenten Boskoop en Waddinxveen.

Een kind in de auto, hoe moet dat?
. Alle kinderen onder de 12 jaar en kleiner dan 150 cm mogen alleen voorin zitten in een goedgekeurd kinderbeveiligingsmiddel. Achterin moeten ze in de autogordel.
. Indien het kind jonger is dan 12 jaar doch groter is dan 150 cm, dan mogen ze wel voorin zitten. Uiteraard wel in de autogordel.
. Kinderen vanaf 3 jaar, achter in de auto, dienen altijd in een kinderbeveiligingsmiddel zitten. Indien dit er niet is, dan moeten zij de autogordels gebruiken.
Kinderbeveiligingsmiddelen zijn onder andere, mits goedgekeurd en geschikt voor lengte en gewicht van het kind;
. Een babyzitje (0-9 maanden)
. Een kinderzitje (9 maanden - 4 jaar)
. Een tafeltje of zittingverhoger (vanaf 4 jaar)
Deze middelen dienen in bijna alle gevallen met de aanwezige gordels worden gebruikt.

Bekeuringen voor genoemde verkeersovertredingen variëren van 45 tot 125 euro.

--- einde berichten ---

---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --