Fractie PvdA Rotterdam

Rotterdam, 20 augustus 2004

PERSBERICHT

PvdA: jeugdwerkloosheid aanpakken!

Jeugdwerkloosheid is een groot probleem in Rotterdam. Zeker met het huidige economische tij lijkt verbetering zich voorlopig niet aan te dienen. Het is jammer als een deel van de jongeren door vroegtijdig schoolverlaten zonder diploma en door de tegenvallende economie niet mee kan doen. De werkloosheid onder jongeren stijgt snel en schoolverlaters vinden steeds moeilijker een baan. De PvdA vindt dat erg verontrustend! In Rotterdam zitten bijna net zoveel jongeren onder de 23 jaar in de bijstand als in Amsterdam, Den Haag en Utrecht bij elkaar. De Rotterdamse PvdA-fractie vindt dat het de hoogste tijd is om met een verstevigde inzet te komen om de jeugdwerkloosheid te lijf te gaan.

Om een zo goed en actueel mogelijk beeld te krijgen van de problematiek en huidige projecten, zullen PvdA-gemeenteraadsleden de komende 3 weken een aantal ministages volgen bij verschillende organisaties en projecten die met jeugdwerkloosheid te maken hebben, zowel op terrein van arbeid als scholing. Door actief mee te draaien in de dagelijkse praktijk, hopen de PvdA-ers een goed zicht te krijgen op oplossingen en barrières.

Tijdens de opening van het politieke seizoen van de PvdA Rotterdam op 4 september zal jeugdwerkloosheid het centrale thema zijn.

De uitkomsten van de ministages en de discussie op 4 september zullen vervolgens op korte termijn gepresenteerd worden in de vorm van een aanpak.

Debat op zaterdagmiddag 4 september, 15.30 uur Zaal De Unie, Mauritsweg 25 Rotterdam


* Sadik Harchaoui, directeur FORUM, Instituut voor Multiculturele Ontwikkeling en lid Landelijke Taskforce Jeugdwerkloosheid
* Jan van Zijl, Voorzitter van de Raad voor Werk en Inkomen, oud-Kamerlid PvdA
* Lucas Bolsius, wethouder Sociale Zaken en Werkgelegenheid Rotterdam (ov)
* Jolien Faber hoofd personeel en organisatie van BV Aanbouw
* Carlos Goncalves dagelijks bestuurder Economie en Werk Delfshaven
* Lowell Christiaanse, kwartiermaker Jongerenloket, Centrum voor Werk en Inkomen Rotterdam, samenwerking tussen Dienst Sociale Zaken en Dienst Onderwijs
* Linda Drijver, voorzitter Jonge Socialisten Rijnmond

Jantine Kriens, gemeenteraadslid PvdA Rotterdam, zal als gesprekleidster optreden.