stad Utrecht, 12.15 uur

Utrecht 21-08-2004 - Nieuwsberichten stadsdistricten Utrecht

Rood licht controle

UTRECHT Vrijdagochtend heeft de politie een verkeerscontrole gehouden op de Lange Viestraat. De controle was gericht op het stoppen voor rood licht door fietsers. In totaal werd door 58 fietsers het rood licht genegeerd waarvoor zij een boete ontvangen.

Rolstoel tegen bus

UTRECHT Vrijdagmiddag is omstreeks 15.00 uur een verwarde vrouw in een rolstoel tegen een bus gereden op de kruising van de Vredenburg en de St. Jacobsstraat. Volgens getuigen reed de vrouw, 43 jaar uit Utrecht, in verwarde toestand tegen de zijkant van de bus. De vrouw is ter controle vervoerd naar het Diakonesseziekenhuis alwaar bleek dat ze geen letsel had opgelopen. De kruising is gedurende twee uur afgezet.

Diefstal mobiele telefoon

UTRECHT Vrijdagmiddag omstreeks 16.45 uur heeft de politie drie jongens aangehouden in een zwembad aan de Paranadreef in verband met diefstal van een mobiele telefoon. De telefoon werd gestolen uit een tas die een zwemster naast het bad had gezet. Aan de hand van camerabeelden kon het drietal in de leeftijd van 13 en 14 jaar en uit Utrecht afkomstig, worden aangehouden. Een van de jongens, 13 jaar, bekende de diefstal en zal een alternatieve straf via HALT krijgen.

Veelpleger aangehouden

UTRECHT Vrijdagmiddag heeft de politie met behulp van winkelpersoneel twee mannen aangehouden in verband met diefstal uit een winkel aan de Plantage. Omstreeks 17.30 uur kreeg de politie de melding binnen. De mannen, 35 en 78 jaar uit Utrecht, gedroegen zich agressief naar getuigen en het winkelpersoneel. De man van 35 jaar bleek een bekende veelpleger te zijn. Beide mannen zijn op het politiebureau ingesloten.

Bloemen geroofd

UTRECHT Vrijdagavond omstreeks 21.30 uur heeft de politie twee vrouwen aangehouden in verband met de beroving van een 22 jarige vrouw uit Utrecht van haar bloemen op de Moezeldreef. Na de melding is de politie met het slachtoffer in de omgeving gaan rijden en ontdekten de verdachten op de hoek van de Rubicondreef/Faustdreef. Beiden, 18 (uit De Meern) en 19 jaar (uit Utrecht) zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Handhaving milieuregels

UTRECHT Vrijdag heeft de politie na klachten het dempen van een sloot aan de Hondsrug laten stilleggen. Dit omdat de procedure niet goed werd toegepast. De sloot wordt in verband met nieuwbouw gedempt. Hiervoor is een damwand geplaatst en werd de sloot met zand gevuld. De vissen werden daardoor levend begraven. De werkzaamheden zijn stilgelegd om de aanwezige vissen te redden. Hierna mag het vullen worden vervolgd.