Politie Drenthe

Zaterdag

Assen 21-08-2004

Politie houdt alcomobilisten aan
ZWEELOO Een 54-jarige man uit Orvelte is in de nacht van vrijdag op zaterdag door de politie met een dagvaarding en een boete van 110,- naar huis gestuurd. De man was op zijn fiets tegen een geparkeerde auto aangereden enhad daarbij lichte schade aan de auto veroorzaakt. Omdat de man vermoedelijk onder invloed verkeerde is van hem een blaastest afgenomen. Op het politiebureau blies de man 685 ugl. (ongeveer 1,4 promille).
EMMEN Agenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een 23-jarige man uit Emmen aangehouden wegens het rijden onder invloed. De bestuurder van een personenauto reed op de Veldstukken en werd gevraagd mee te werken aan een blaastest. Hij blies 400 ugl. (ongeveer 0,9 promille). Aangezien de verdachte de afgelopen periode vaker met drank op achter het stuur zat, is zijn rijbewijs ingevorderd. De man kreeg een dagvaarding uitgereikt.

Jongeren aangehouden wegens inbraak en vernieling ASSEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag vier jongeren uit Assen (17, 19, 17 en 15 jaar oud) aangehouden op verdenking van inbraak en vernieling. Agenten kregen een melding om te gaan naar een school aan het Salland. Daar zou een groep van ongeveer 15 personen vernielingen plegen. Toen de politie ter plaatse kwam, gingen de jongeren er vandoor. Dankzij getuigen konden vier verdachten worden aangehouden. Bij een bushokje troffen agenten dozen en stoelen aan, die uit de school waren gestolen tijdens een inbraak even daarvoor. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor. Het is nog niet duidelijk wat hun betrokkenheid is. Een 17-jarige verdachte is inmiddels in vrijheid gesteld. Hij bleek niets met de verdenkingen te maken te hebben. Namens de school wordt aangifte gedaan.

Meisjes aangehouden wegens winkeldiefstal
MEPPEL Tegen twee meiden uit Meppel (15 en 16 jaar) is vrijdagmiddag proces-verbaal opgemaakt. Zij worden verdacht van diefstal van schoenen uit een schoenenwinkel aan de Swaenenborgh. De filiaalmanager heeft de verdachten staande gehouden en overgedragen aan de politie. De dames zijn verhoord en heengezonden na overleg met Justitie. Zij gaan, na overleg met hun ouders, het HALT-traject in.

Aanhouding wegens mishandeling in discotheek
RODEN Een 24-jarige vrouw uit Rotterdam deed in de nacht van vrijdag op zaterdag aangifte van mishandeling. De vrouw verklaarde dat zij die nacht op de dansvloer van een discotheek aan de Brink stond en plotseling werd geschopt en geslagen. Later die nacht werd, mede dankzij getuigen, een 18-jarige jongeman uit Assen aangehouden als verdachte. Hij is ingesloten voor verhoor. Het motief voor de mishandeling is nog onbekend. De vrouw had verwondingen aan haar gezicht opgelopen.

Man aangehouden wegens openbaar dronkenschap en belediging ASSEN Een 32-jarige man uit Assen is vrijdagavond aangehouden wegens openbaar dronkenschap en belediging van een medewerker van de Marechaussee. De man werd door de Marechaussee aangetroffen op de rijbaan van de Groningerstraat. Hij verkeerde onder invloed en beledigde bij zijn aanhouding één van de medewerkers. De Marechaussee heeft proces-verbaal opgemaakt. De verdachte kreeg een dagvaarding uitgereikt.

Aanhouding wegens belediging motoragent
HOOGEVEEN Een 36-jarige man uit Hoogeveen is vrijdagavond aangehouden aan de Sperwelaan wegens belediging van een motoragent. De man stak zijn middelvinger op naar de agent toen deze passeerde. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien kreeg hij een boete mee naar huis.

11 processen-verbaal tijdens verkeerscontrole
ASSEN Tijdens een verkeerscontrole op diverse plekken in Assen heeft de politie 11 processen-verbaal uitgeschreven voor diverse overtredingen. Deze overtredingen waren onder meer: het niet handsfree bellen in de auto, het rijden op een bromfiets zonder helm, het parkeren in strijd met een parkeerverbod.

Winkeldief aangehouden
EMMEN Een 17-jarige jongeman is zaterdagmorgen aangehouden in een supermarkt aan de Houtweg op verdenking van winkeldiefstal. De verdachte had twee koeken en croissants meegenomen zonder te betalen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Verkeersongeval met nat pak als gevolg
TIENDEVEEN Een 29-jarige bestuurster uit Elim haalde zaterdagmorgen een nat pak toen zij met haar personenauto de vaart in reed. De vrouw reed op de Molenweg in de richting van Tiendeveen. Toen er een tegenligger tegemoet kwam, week ze te veel uit naar rechts. Ze raakte daarbij een boom en schoot daarna door het water in. Het ambulancepersoneel heeft haar ter plekke onderzocht. De bestuurster mankeerde niets. Het voertuig is uit het water getakeld en afgevoerd door een sleepbedrijf.

Ramona Venema verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 8.00 uur. Tel. 0592-361268 of 06-52528533.