Rijn & Venen, 13.00 uur

Utrecht 21-08-2004 - Nieuwsbericht district Rijn & Venen

Verkeerscontrole

WOERDEN/MONTFOORT Vrijdagavond en nacht heeft de politie een grote verkeerscontrole gehouden op de afrit van de A12 en op de Willeskop. Bij de controle is gebruik gemaakt van een catchscan.

Bij de afrit op de A12 te Woerden zijn 244 voertuigen gecontroleerd en werden onder andere boetes uitgeschreven voor het niet tonen van het rijbewijs en kentekenbewijs, voor ondeugdelijke verlichting en ondeugdelijke bevestiging van de accu. Een maal werd een rijbewijs ingevorderd in verband met een snelheidsovertreding van 146 km/u waar 80 km/u is toegestaan.

Op de Willeskop in Montfoort zijn 194 voertuigen gecontroleerd waarvan de bestuurders allen hebben geblazen. De controle was gericht op de bezoekers van de Nacht van Montfoort en geen van de automobilisten bleek onder invloed van alcohol te zijn.

Bromfietsers onder invloed

MAARSSEN Vrijdagavond omstreeks 20.45 uur heeft de politie een bromfietser op de Bisonspoor aangehouden in verband met rijden onder invloed. De bestuurder, 65 jaar uit Maarssen, blies 470 ug/l. Bij de staandehouding kon de man zijn bromfiets nauwelijks onder controle houden. De man bleek al een rijontzegging te hebben voor het rijden onder invloed.

WOERDEN Vrijdag omstreeks 21.45 uur bleek een bromfietser op de Middellandbaan onder invloed van alcohol op zijn bromfiets te rijden. De man, 40 jaar uit Woerden, blies 765 ug/l. Hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Onder invloed

MONTFOORT Vrijdagavond omstreeks 23.45 uur heeft de politie een bestuurder aangehouden onder invloed van alcohol. Agenten werden op de MA Reinaldaweg ingehaald door een voertuig met grote snelheid. Op de Blokland werd de bestuurder, 20 jaar uit Montfoort, staandegehouden. Toen de agenten hem wilden laten blazen, weigerde hij zijn medewerking en werd hem verteld dat hij was aangehouden. Hierop reed hij er vandoor maar kon verderop weer worden aangehouden. De man blies op het bureau 435 ug/l en bleek in zijn auto een radarverklikker te hebben. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Ongeval onder invloed

MIJDRECHT In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 00.45 uur heeft een 26-jarige man uit Mijdrecht onder invloed van alcohol een eenzijdig ongeval veroorzaakt op de Viergang. De man raakte een middengeleider waardoor zijn voertuig niet meer onder controle gehouden kon worden en deze in de naastliggende sloot raakte. De bestuurder had het voertuig verlaten, maar kon door de politie in zijn woning worden aangehouden. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn en blies 685 ug/l. De man is aangehouden, zijn rijbewijs is ingenomen en tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

Vrouw aangereden

WOERDEN In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 03.45 uur is een vrouw op de Rijksweg A12 ter hoogte van Woerden aangereden toen zij de weg overstak. De vrouw, 33 jaar uit Den Helder, was uit de auto gestapt vanwege een ruzie met de bestuurder, 37 jaar uit Den Helder. Toen zij de weg overstak, werd ze geraakt door een 26-jarige bestuurster uit Utrecht die de vrouw niet meer kon ontwijken. Het slachtoffer is zwaar gewond naar het AMC te Amsterdam gebracht. Zij verkeert buiten levensgevaar. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.