Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar & omgeving, zaterdag 21 augustus

Alkmaar 21-08-2004 - 15.00 uur

Auto over de kop na aanrijding

Zuid-Scharwoude, vrijdag 20 augustus 2004.

Omstreeks 19.40 uur vond er een aanrijding plaats tussen een personenauto en een vrachtauto Op de Schagerweg, gelegen tussen de Nauertogt en de Provincialeweg. Een 55-jarige chauffeur van een vrachtauto uit Schagen veranderde van de rechter- naar de linkerrijstrook en merkte te laat op dat hij werd ingehaald door een personenauto. Hij tikte de personenauto, bestuurd door een 32-jarige man uit Alkmaar, aan. Hierdoor werd die auto gelanceerd en belandde via een verkeerslicht op de kop in de berm van de weg. De bestuurder van de personenauto droeg geen autogordel en werd uit zijn voertuig geslingerd maar was aanspreekbaar. Hij werd met nog onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis in Alkmaar. Zijn auto was total loss.

Winkelier afgeleid, geld uit kantoor weg

Heerhugowaard, vrijdag 20 augustus 2004.

De eigenaar van een bedrijf aan de Einsteinstraat is omstreeks 19.30 uur op slinkse wijze bestolen van de dagopbrengst van zijn zaak. Hij had het geld, enige duizenden euros, geteld en klaargelegd in het kantoor toen de bel ging. Hij stond twee klanten te woord en toen hij later in het kantoor terugkeerde was het geld weg. Kennelijk hebben de klanten hem afgeleid en is een derde handlanger het kantoor binnengeslopen. De politie heeft in de omgeving nog wat mensen gecontroleerd maar trof de daders niet meer aan.

Brandstichter aangehouden

Broek op Langedijk, zaterdag 21 augustus 2004.

Omstreeks 01.00 uur is een toezichthouder in het recreatiegebied het Geestmerambacht erin geslaagd om een 18-jarige jongen uit Oudkarspel op heterdaad te betrappen op brandstichting. De opsporingsambtenaar was in het gebied vanwege vernielingen en brandstichtingen in de afgelopen tijd. De man zag dat de jongen, in het gezelschap van nog een andere jongen, brand had gesticht in een prullenbak. Toen hij hen wilde aanspreken gingen ze er vandoor op elk een bromfiets. Met hulp van ter plaatse gekomen politieagenten kon één van hen worden aangehouden. Hij is ingesloten in verband met het verdere onderzoek. De identiteit van de tweede jongen is bij de politie bekend.

Joyriding

Alkmaar, zaterdag 21 augustus 2004.

Vannacht omstreeks 02.15 uur betrapten agenten van het biketeam op de Kanaalkade twee jonge jongens die reden in een auto. De jongens, beiden 14 jaar oud en afkomstig uit Winkel, bleken de auto van de moeder van één van hen te hebben gepikt en waren ermee van Winkel naar de kermis in Alkmaar gereden. Ze zijn overgedragen aan hun ouders en er wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Autodief op heterdaad aangehouden

Alkmaar, zaterdag 21 augustus 2004.

Omstreeks 02.20 uur gaven agenten op de Vondelstraat, voor een routinecontrole, een stopteken aan een 35-jarige automobilist uit Oudkarspel. De bestuurder gaf hierna gas en ging er vandoor. Bij Luttik Oudorp moest de man stoppen voor een auto voor hem. Inmiddels was toen al duidelijk dat de auto waarin hij reed, een Opel Kadett, in Haarlem was gestolen. De man vluchtte rennend uit de auto maar in een steeg kregen de achtervolgende agenten hem te pakken. Hij bleek tevens niet over een rijbewijs te beschikken en ruim driemaal de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gedronken: 680 ug/l. De verdachte is ingesloten.

Vervelende jongens

Castricum, zaterdag 21 augustus 2004.

Omstreeks 03.30 uur kregen toezichthoudende agenten het aan de stok met een groep jongens van een jaar of 16. Ze waren vervelend en veroorzaakten rumoer. Eén jongen werd aangehouden wegens belediging en in een dienstauto gezet. Hij werd echter ontzet door vrienden van hem waarna ze in de chaos die daarna ontstond, kans zagen om weg te komen. Een 16-jarige jongen uit Akersloot bleef op een vervelende manier hangen en had een grote mond tegen de agenten. Hij werd aangehouden en na verhoor aan zijn ouders overgedragen.

Recidivist pleegt verzet

Egmond-Binnen, zaterdag 21 augustus 2004.

Omstreeks 02.45 uur hielden agenten op de Herenweg een 37-jarige automobilist uit Berkhout aan omdat hij slingerend door het rode licht reed. Bij zijn aanhouding verzette hij zich hevig en tijdens de overbrenging naar het bureau vernielde hij een portier van de dienstauto. Aan het bureau werkte hij wel mee aan een ademanalyse en blies maar liefst 850 ug/l (tot 220 toegestaan). Hij verklaarde 15 flesjes bier te hebben gedronken. Mede gezien het feit dat hij dit jaar al tweemaal eerder is aangehouden wegens rijden met drank op werd zijn rijbewijs onmiddellijk ingenomen. De man werd ingesloten, kan een fors proces-verbaal tegemoet zien en zal de schade aan de dienstauto moeten vergoeden. Hij had toen hij nuchter was veel spijt van het gebeurde.

Vrouw na pinnen beroofd

Alkmaar, zaterdag 21 augustus 2004.

Omstreeks 07.15 uur werd een 51-jarige vrouw uit Alkmaar beroofd van haar portefeuille met inhoud nadat ze juist geld had gepind op de Fontein Verschuurstraat. Ze werd door een onbekende man bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en moest haar portefeuille afgeven. De man sprong daarna op een fiets en reed weg in de richting van de Houtenkade. Hij droeg donkere kleding en een bivakmuts.