Politie Noord-Holland-Noord

Den helder & omgeving, zaterdag 21 augustus

Den Helder 21-08-2004 - 15.00 uur

Aanhouding wegens drugsbezit

Tuitjenhorn, vrijdag 20 augustus 2004.

In de avonduren heeft de politie een inval gedaan in een woning aan de Posten. De 33-jarige bewoner van het pand werd aangehouden. Het vermoeden bestaat dat de man zich schuldig heeft gemaakt aan het dealen van drugs. In de woning werden enkele zakjes met pillen (vermoedelijk XTC), een kleine hoeveelheid speed, 0,2 liter GHB, en een luchtdrukgeweer aangetroffen. De goederen zijn in beslag genomen en de verdachte is in verzekering gesteld. Het onderzoek wordt voortgezet.

Gewonde na optreden tegen overlast

Schagen, zaterdag 21 augustus 2004.

Omstreeks 03.00 uur heeft er op de Wilgenlaan een incident plaatsgevonden waarbij een 25-jarige man werd geraakt door een mes. Een 32-jarige man die in die straat woont, ergerde zich aan een groepje van ongeveer zes baldadige jongemannen op straat. Ze liepen te schreeuwen en vernielden stenen vanaf een pallet voor de woning van de man. De man, tevens eigenaar van de stenen, ging gewapend met twee keukenmessen naar buiten. De messen wilde hij gebruiken, zo verklaarde hij, om de jongens eventueel van zich af te houden. Er ontstond een schermutseling tussen de man en een 25-jarige man uit t Zand. Hierbij werd deze laatste met één van de messen geraakt in zijn onderarm en onder zijn linkeroog. Hierna zag het slachtoffer kans om weg te rennen. Een ambulance vervoerde hem korte tijd later naar het ziekenhuis in Den Helder. De verdachte was teruggekeerd naar zijn woning waar hij door agenten werd aangehouden. De twee messen werden in beslag genomen. De 32-jarige man is ingesloten in een cel. Het slachtoffer kon na behandeling in het ziekenhuis naar huis.

Bedreiging in politiebureau

De Koog, zaterdag 21 augustus 2004.

Een 16-jarige jongen uit Den Burg had omstreeks 02.00 uur, onder invloed van drank, het lef om een agent in het politiebureau van De Koog te bedreigen. Hij zou hem later doodsteken. De jongeman was kort daarvoor door portiers van een horecagelegenheid aan de Dorpsstraat aangehouden omdat hij in het bezit van een vlindermes naar binnen wilde. Ze droegen hem over aan de politie en de jongen moest mee naar het bureau. Daar werd het (in een uitgaansgebied verboden) mes in beslag genomen. De jongen werd daarop agressief en bedreigde de agent. Hij werd vervolgens ingesloten en zaterdagmiddag heengezonden.

Vernieling en verzet

Den Helder, zaterdag 21 augustus 2004.

Omstreeks 02.30 uur werd op de Koningstraat een 30-jarige man uit Den Helder aangehouden nadat hij een ruitje van een café had vernield. De man werd, in verband met de sluitingstijd, niet meer toegelaten en werd daarop agressief. Op aanwijzing van portiers konden agenten de man arresteren. Daarna pleegde hij hevig verzet tegen de politie. Hij gaf een agent een kopstoot en er waren vier agenten nodig om hem over te brengen. In het bureau bleef hij recalcitrant en bedreigde hij alles en iedereen met de dood. Hij werd ingesloten en na verhoor en ontnuchtering in de loop van zaterdagmiddag heengezonden.

Waarschuwing helpt niet

De Koog, zaterdag 21 augustus 2004.

Omstreeks 03.30 uur sprong een dronken en baldadige 26-jarige man uit Den Burg achterop de fiets van een vrouw op de Dorpsstraat. De vrouw had nog tegen de man gezegd dat haar band slap was en dat hij niet achterop kon maar de man deed het toch. Hierna kwamen beiden ten val en daarbij bezeerde de man zijn nek, rug en schouder. Hij werd met een ambulance opgehaald en per boot vervoerd naar het ziekenhuis in Den Helder.

Drankrijders

Den Helder, zaterdag 21 augustus 2004.

Omstreeks 04.00 uur werd een 29-jarige automobilist uit Den Helder op de Middenweg aangehouden omdat hij zonder licht reed. De man bleek te hebben gedronken en blies aan het bureau 400 ug/l (tot 220 toegestaan). Hij kreeg een proces-verbaal.

Den Helder, zaterdag 21 augustus 2004.

Omstreeks 04.40 uur werd op de Texelstroomlaan een slingerende 36-jarige snorfietser betrapt op het rijden met drank op. Hij blies aan het bureau 705 ugl.

Drankrijder te water

Niedorp, zaterdag 21 augustus 2004.
Omstreeks 04.20 uur kreeg de politie de melding dat een natte en dronken man aan deuren klopte. Toen de betrokkene, een 37-jarige man uit Den Helder, door agenten werd aangetroffen bleek hij met een geleende auto te water zijn gegaan bij de kruising Provincialeweg-Haringhuizerweg-Bonkelaardijk. De man stamelde dat hij in slaap was gevallen en een eenzijdig ongeval had gehad en dat zijn vriendin nog in de auto zou zitten. Hierop zijn de hulpverleningsdiensten als de brandweer en de ambulance op zoek gegaan naar de vrouw in of bij de auto. Zij werd echter niet aangetroffen. Later bleek zij gewoon thuis in Heerhugowaard te zitten. De man werd aangehouden en meegenomen naar het bureau waar hij 575 ug/l blies. Hij kan een proces-verbaal tegemoet zien.