Persberichten Brabant Noord 21 augustus

's-Hertogenbosch 21-08-2004

MAN AANGEHOUDEN VOOR DIEFSTAL UIT WONING

Rosmalen
De politie heeft vrijdagavond een 46-jarige man uit Rosmalen aangehouden op de Buskeshoeven in zijn woonplaats. Hij was bezig vanuit de woning van zijn 51-jarige ex-vriendin in die straat spullen weg te nemen. De politie betrapte hem op heterdaad. Daarop werd hij aangehouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

HUISELIJK GEWELD

s-Hertogenbosch
Een 33-jarige Bosschenaar is vrijdagmiddag aangehouden voor zijn woning. De man wordt er van verdacht zijn vrouw die dag bedreigd en geslagen te hebben. De man zou zijn vrouw al 13 jaar mishandelen. Zij deed aangifte. De Bosschenaar is inverzekeringgesteld.

BOSSCHENAAR AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch
De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 20-jarige Bosschenaar aangehouden op de Leuvenstraat in zijn woonplaats. De politie kreeg een melding dat er werd ingebroken in autos in de omgeving van de Helftheuvelpassage. Op de Leuvenstraat zagen de agenten twee mannen met scooters staan. Toen de mannen de agenten zagen probeerden zij weg te komen. Een van hen kon de scooter niet gestart krijgen, de ander reed weg. De politie besloot de achtergebleven man, de later aangehouden verdachte, te controleren. Hij probeerde echter alsnog weg te komen en kreeg zijn scooter gestart. Agenten sommeerde hem de scooter stil te zetten, dit weigerde hij. Daarop kwam een vrouw aangelopen. De verdachte riep tegen haar dat zij de scooter mee moest nemen en weg moest gaan. Dat deed zij ook. De agenten probeerden dit nog te voorkomen, maar dit mislukte. Toen agenten de man wilden aanhouden, verzette hij zich hevig. Daarbij werd hij geholpen door een andere jongeman die aan was komen lopen en zich tegen de agenten richtte. De verdachte werd met handboeien om overgebracht naar het politiebureau. Hij is ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

BELEDIGING EN BEDREIGING

s-Hertogenbosch
De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 21-jarige Bosschenaar en een 20-jarige Nijmegenaar aangehouden op de Sint Jansstraat in s-Hertogenbosch. De mannen kwamen naar surveillerende agenten toe. Ze waren boos omdat ze werden geweigerd bij een horecagelegenheid en wilden verhaal halen bij de agenten. Die gaven aan niets van de weigering te weten. De heren waren het er echter niet mee eens. Een van hen beledigde de agenten. De ander sloeg tegen de politieauto aan. Daarop werden beiden aangehouden. In de auto op weg naar het bureau bedreigde de Nijmegenaar de agenten. De verdachten zijn ingesloten.

AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING

Rosmalen
Een 18-jarige automobilist uit Rosmalen is vrijdagmiddag door de politie aangehouden op de Rodenborchweg in zijn woonplaats. Hij wordt er van verdacht even daarvoor een 46-jarige Bossche automobilist bedreigd te hebben. De Bosschenaar had de man gepasseerd. De Rosmalenaar was het daar kennelijk niet mee eens en bedreigde de man. Hij bleef hem daarbij hinderlijk volgen met zijn auto. De gewaarschuwde politie kon hem aanhouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

TE HARD EN GEDRONKEN

Drunen
Een 21-jarige automobilist uit Waalwijk is in de nacht van vrijdag op zaterdag betrapt op het rijden onder invloed. Agenten zagen de man rijden op de Bosscheweg in Drunen. Hij reed veel te hard en daarvoor hielden de agenten de man staande. Onderzoek wees uit dat de man eveneens te veel gedronken had. Hij kreeg tweemaal een proces-verbaal (snelheid en rijden onder invloed) en een rijverbod.

VALSE NAAM EN GEDRONKEN

s-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 30-jarige Rosmalenaar aangehouden op de Karrestraat in s-Hertogenbosch. De man reed tegen het verkeer in om zo een aantal mensen in zijn auto te laten stappen. Toen agenten hem daarop aanspraken roken zijn een alcohollucht. Controle wees uit dat de man te veel gedronken had. Bij zijn aanhouding gaf de man een valse naam op. Hij kon later die nacht huiswaarts keren met twee processen-verbaal (valse naam en alcohol) en een rijverbod.

RIJDEN ONDER INVLOED

Sint Oedenrode
De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 22-jarige automobilist uit Veghel betrapt op het rijden onder invloed. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal. De controle was op de Alfred Nobelstraat in Sint Oedenrode.

Een 55-jarige automobilist uit Knegsel werd op de Lindendijk in Sint Oedenrode betrapt. Ook hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

MOTORRIJDER GEWOND

Sint Michielsgestel
Een 33-jarige motorrijder uit Heesch is vrijdagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Schijndelseweg in Sint Michielsgestel. De motorrijder reed over de Schijndelseweg komende uit de richting van het centrum. Vanuit de Beekvlietstraat naderde een 19-jarige automobilist die de Schijndelseweg opdraaide in de richting van de Gestelseweg. De motorrijder was echter al zover genaderd dat hij moest uitwijken om een aanrijding te voorkomen. Daardoor raakte hij van de weg en kwam in een greppel tot stilstand. Hij heeft zijn sleutelbeen gebroken en is door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

VRACHTAUTO WEGGENOMEN

Schijndel Vanaf de Nieuwe Molenheide is Schijndel hebben onbekende in de nacht van vrijdag op zaterdag een vrachtauto weggenomen. De vrachtauto, een witte Mercedes-Benz, type 508d, was voorzien van het kenteken BP-GN-86.

MAN VERNIELT RUIT WONING

Uden
De politie heeft zaterdagochtend een 25-jarige inwoner van Uden aangehouden in de Tubastraat in Uden. Hij had even daarvoor de ruit van een woning in die straat vernield. Hij was door de bewoners uit de woning gezet, maar was het daar niet mee eens. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

IN HET GEZICHT GESLAGEN

Veghel
Een 17-jarige inwoner van Veghel is in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Markt in Veghel in zijn gezicht geslagen door een 18-jarige plaatsgenoot. De verdachte is door de politie aangehouden. De 17-jarige jongen liep een kapotte kin op. De verdachte is later die nacht met een proces-verbaal huiswaarts gestuurd.

TWEE JONGENS OPGEPAKT

Uden De politie heeft vrijdagavond twee Udense jongens, 17 en 18 jaar oud, opgepakt op de Steenovenstraat in Uden. Agenten zagen dat de 17-jarige tegen een fiets trapte. Toen ze hem daarop aanspraken, reageerde hij recalcitrant en beledigde hij de agenten. Daarop werd hij aangehouden. Zijn 18-jarige plaatsgenoot bemoeide zich met de aanhouding. Hij weigerde weg te gaan. Daarop werd ook hij aangehouden. Beide jongens zij later die nacht met een proces-verbaal huiswaarts gestuurd.

MAN SLAAT OSSENAAR

Oss
De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 43-jarige inwoner van Rosmalen aangehouden op de Eikenboomgaard in Oss. Hij wordt er van verdacht een 41-jarige Ossenaar in zijn gezicht geslagen te hebben. De verdachte leek veel gedronken te hebben. Hij werd door de Ossenaar, werkzaam bij een horecagelegenheid aldaar, de toegang tot de gelegenheid geweigerd. Daarop sloeg hij de man. De verdachte is ingesloten.

BELEDIGING

Oss
Een 25-jarige Ossenaar is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden op de Eikenboomgaard in Oss. De man zette zijn bromfiets op ene plaats waar dat niet mocht. Agenten die de man daarop wezen moesten dat bekopen met een serenade aan scheldwoorden. Daarop werd hij aangehouden. De man weigerde zijn naam op te geven. Hij werd ingesloten. Zaterdagochtend kon de identiteit van de man worden achterhaald. Daarna is hij met een proces-

verbaal huiswaarts gestuurd.

RIJDEN ONDER INVLOED

Oss
In Oss zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag vijf automobilisten en een bromfietser betrapt op het rijden onder invloed. Een 31-jarige Eindhovenaar viel op de Schapedreef door de mand. Op de Dr. Saal van Zwanenbergsingel werd een 42-jarige Ossenaar betrapt. Op de Graafschebaan bleek een 25-jarige Ossenaar te diep in het glaasje gekeken te hebben. Op de Zaltbommelseweg werd een 41-jarige inwoner van Herpen betrapt. Op de klaphekkenstraat werd een 29-jarige Ossenaar betrapt. Een 38-jarige Osse bromfietser viel op de Hertogensingel door de mand. Allen kregen een proces-verbaal en een rijverbod.

FIETSER AANGEHOUDEN

Oss
Een 24-jarige fietser uit Oss is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden op de Kruisstraat in zijn woonplaats. Agenten zagen de man al slingerend over de weg fietsen met zijn vriendin achterop. De verlichting van de fiets werkte niet. Agenten riepen naar de man dat hij moest gaan lopen omdat zijn verlichting het niet deed. Hij bleef echter door fietsen. Toen agenten de man wilde bekeuren, gaf hij zijn naam niet duidelijk op. Na meerdere pogingen werd de man aangehouden. Hij was het hier niet mee eens en verzette zich hevig. Hij is later die nacht huiswaarts gestuurd met een proces-verbaal.

RIJBEWIJS INGEVORDERD

Oss In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie het rijbewijs van een 33-jarige automobilist uit Heesch ingevorderd. De man reed op de Graafschebaan in Oss 138 km/u terwijl 80 km/u is toegestaan.