Politie Noord- en Oost Gelderland

REGIOPOLITIE NOORD- EN OOST- GELDERLAND
Politiedistrict IJsselstreek

Nadere informatie:
Afd. Voorlichting, Andrea Jansen
Tel. 06-23978827

PERSBERICHTEN

21 augustus 2004

Feit : Insluiping in woning
Datum/tijd : 19 augustus '04
Locatie : Eerbeek Jan Mankestraat
Betrokkene (1) : 24 jarige bewoonster
Betrokkene (2) :
Omschrijving : In een woning aan de Jan Mankestraat te Eerbeek is donderdag 19 augustus ingeslopen. Men is via de achterzijde de woning ingeslopen. Er werd een o.a. een geldbedrag en een bankbas gestolen.

Feit : Inbraak in woning
Datum/tijd : 20 augustus '04
Locatie : Eerbeek Soerense Zand
Betrokkene (1) : 61 jarige bewoner
Betrokkene (2) :
Omschrijving : In een woning aan het Soerense Zand in Eerbeek is afgelopen vrijdag ingebroken. Men is de woning binnengekomen door een achterdeur te forceren. Uit de woning is o.a. een laptop weggenomen.

Feit : Wegdek besmeurd
Datum/tijd : 20 augustus 15.15 uur
Locatie : Vorden, Rondweg
Betrokkene (1) :
Betrokkene (2) :
Omschrijving : Op de Rondweg te Vorden tussen Het Hoge en de Lindeseweg bleek het wegdek besmeurd met een olie-achtige substantie. Hierdoor bleek de weg spekglad. Ook verder op de Rondweg, tussen de Lindenseweg en de Zelledijk was het wegdek besmeurd. Twee voertuigen bleken reeds in de slip gekomen te zijn, gelukkig zonder gevolgen. Het wegdek moest worden gereinigd door de brandweer van Hengelo (gld) en Vorden. Gezien het gevaar dat ook nog na de reiniging bleef bestaan zijn er tijdelijk borden slipgevaar geplaatst door de provincie. De veroorzaker is tot heden onbekend gebleven.

Feit : Parkeercontroleurs beledigd
Datum/tijd : 20 augustus '04 20.30 uur
Locatie : Zutphen Donkere Steeg
Betrokkene (1) : 46 jarige man uit Deventer
Betrokkene (2) :
Omschrijving : Twee parkeercontroleurs uit Zutphen werden op de Donkere Steeg aldaar onheus bejegend door be. 1. De parkeercontroleurs waren een bekeuring aan het uitschrijven omdat be. 1 geen parkeergeld bleek te hebben betaald. Net toen de bekeuring ingevuld was kwam be. 1 aanlopen. Toen bleek dat hij toch een bekeuring voor deze parkeerovertreding kreeg, schold hij de parkeercontroleurs uit. Hierop stapte be. 1 in zijn auto en ook tijdens het wegrijden schold hij de parkeercontroleurs wederom ernstig uit. Gezien de ernst van de beledigingen werd de be. 1 onderweg naar huis door de politie aangehouden. De man is op het bureau afgehoord en kan een proces-verbaal tegemoet zien.

Feit : Vernieling terrasstoel
Datum/tijd : 21 augustus '04 03.00 uur
Locatie : Zutphen Sprongstraat
Betrokkene (1) : 33 jarige man uit Ruurlo
Betrokkene (2) :
Omschrijving : Tijdens het opruimen hoorde een medewerker van een cafe aan de Sprongstraat dat er een terrasstoel vernield werd. Het signalement van de vernieler werd doorgegeven aan de politie. De politie kon be. 1 aanhouden die de vernieling bekende. De man zal via een lik op stuk beleid van justitie vermoedelijk snel een boete opgelegd krijgen en de stoel moeten vergoeden.