Ingezonden persbericht

Vierde 'I Can Fly-dag' groot succes

'I Can Fly-dag 2004'

Meer dan zeventig kinderen hebben zaterdag 21 augustus samen met hun ouders, broers, zusjes en/of hun begeleiders de luchtvaartdag van hun leven gehad.
Er werd namelijk op het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome Lelystad voor de vierde keer de jaarlijkse 'I Can Fly-dag' georganiseerd, in samenwerking met vele sponsors. De dag was er op gericht langdurig zieke en/of gehandicapte kinderen een dag kennis te laten maken met de luchtvaart en had als secundair doel het vergroten van de naamsbekendheid van de organiserende stichting Piloten Zonder Grenzen/ Aviation Sans Frontières NL (PZG).

De kinderen kregen o.a. een rondvlucht aangeboden, konden deelnemen aan een speurtocht en kregen de gelegenheid om, verkleed in uniform, op de foto te gaan. Aan het eind van de dag kregen ze een luchtdoop- certificaat en een leuke attentie mee.

Waar staat Piloten Zonder Grenzen/Aviation Sans Frontières NL voor?
Piloten Zonder Grenzen/Aviation Sans Frontières NL (PZG) bestaat uit vrijwilligers die werkzaam of actief zijn in de luchtvaart en helpt hulporganisaties in ontwikkelingslanden. In deze landen zijn wegen vaak onbegaanbaar en rivieren onbevaarbaar. Luchttransport is dan de manier om hulpgoederen, medicamenten, patiënten en hulpverleners te vervoeren. Piloten Zonder Grenzen gebruikt haar uitgebreide kennis en contacten in de wereld van de luchtvaart om vliegdiensten van hulporganisaties op te zetten en te onderhouden met personeel, technische ondersteuning en medische zorg. Daarnaast bemiddelt PZG bij Nederlandse en buitenlandse luchtvaartmaatschappijen jaarlijks voor de verzending van ongeveer zeven ton humanitaire goederen per vliegtuig naar de derde wereld. Door tussenkomst van PZG vindt dit transport vaak kosteloos of tegen sterk gereduceerd tarief plaats. Ook zet de stichting zich in om kinderen uit de derde wereld die in het westen een medische behandeling moeten ondergaan tijdens hun reis te begeleiden met vrijwilligers die werkzaam zijn in de luchtvaart en derhalve tegen gereduceerde tarieven kunnen vliegen. Op deze manier wordt de expertise van Piloten Zonder Grenzen voor humanitaire doeleinden gebruikt. Piloten Zonder Grenzen gebruikt haar contacten in de Nederlandse luchtvaart om evenementen voor zieken en gehandicapten te organiseren. De I Can Fly dag wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd door Piloten Zonder Grenzen. De stichting is in 1987 opgericht naar Frans voorbeeld en kent zusterorganisaties in België, Frankrijk, Duitsland en Spanje. Meer informatie over PZG vindt u op www.pzg.nl.

Noot voor de pers:
Bijgaand ontvangt u enkele foto's van de I Can Fly-dag.

Meer informatie over dit evenement:
Yvonne Russ, commercieel manager Aviodrome, tel. 06-54343682 of 0320-289853 of
Jacqueline van Heteren, 06-4024 6626

---- --