Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zaterdag 21 augustus

* ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN
ROTTERDAM - De politie van de districten Feijenoord-Ridderster en Zuid heeft vrijdag op de dag een actie preventief fouilleren gehouden op de Dordtselaan, de wijk Bloemhof Noord, Rieder-noord en de Polderbuurt in de wijk Hillesluis.
In totaal werden 110 mensen en 24 auto's gecontroleerd. Er werden vijf mensen aangehouden. Eén voor de Vreemdelingendienst en vier ter zake van heling. Een steek- en slagwapen zijn in beslag genomen.
Deze fouilleeractie maakte deel uit van een integrale aanpak in dit projectgebied, waarbij de politie zich ook richt op overtredingen van de Algemene Plaatselijke Verordening (wildplassen), milieuzaken (huisvuil), alsmede de aanpak scooter overlast (ASO), tien bestuurders kregen een proces-verbaal.
* MAN OMGEKOMEN BIJ ARBEIDSONGEVAL
ROTTERDAM - Een 35-jarige Rotterdammer is vrijdagavond om het leven gekomen bij een arbeidsongeval aan boord van een vrachtschip, liggende in de Nieuwe Waterweg bij de Professor Gerbrandyweg.
Rond tien uur was men aan het werk in het ruim van het zeeschip de 'Hunzedijk'. Er werden bossen betonijzer verladen. Het slachtoffer stond in het ruim van het schip en raakte op een gegeven moment bekneld tussen de scheepswand en een 'hijs' betonijzer van ongeveer tien ton, waardoor hij ernstig inwendig letsel opliep. Door de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond is de ernstig gewonde man overgebracht naar het Medisch Centrum Rotterdam-Zuid, locatie Zuiderziekenhuis. Onderweg is hij gereanimeerd, maar kort na aankomst in het ziekenhuis is hij aan zijn verwondingen bezweken. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.
* GROTE BRAND IN LOODS
KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - In een leegstaande loods van een werf aan de Schaardijk is vrijdagavond, omstreeks kwart voor elf, brand uitgebroken. In korte tijd stond de loods in lichterlaaie. Het vuur werd ontdekt door twee vrijwillige politiemensen aan de andere zijde van het water. Zij alarmeerden de hulpdiensten. Bij het aanrijden ondervonden zij ernstig hinder van toegesnelde kijkers. Sommigen eenheden kwamen daardoor zelfs vast te staan. De politie heeft het publiek op afstand gezet. De brandweer bluste het vuur, het pand is gedeeltelijk ingestort. Niemand raakte gewond. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand.

Uitgave vrijdag 20 augustus

* VERDACHTE SCHIETPARTIJ VOORGELEID
(Zie ook persbericht van 19/08/2004)
ROTTERDAM - De 20-jarige man uit Gouda, die woensdag is aangehouden als verdachte voor een schietpartij aan de Pretorialaan, is vrijdag voorgeleid aan de Officier van Justitie. Woensdagmiddag rond vijf uur vond op de Pretorialaan een schietpartij plaats, waarbij een 46-jarige Rotterdammer gewond raakte aan zijn hand. Een 50-jarige passante, eveneens afkomstig uit Rotterdam, raakte gewond aan haar been. Beide slachtoffers bevonden zich op de Pretorialaan toen, naar later bleek, een 20-jarige Rotterdammer enkele schoten op het manlijke slachtoffer loste. Vervolgens stapte de verdachte in een auto en reed weg.
Door oplettende burgers, die getuige waren van dit incident, werd het kenteken genoteerd en kon de auto met inzittenden korte tijd later op de Strevelsweg worden getraceerd. Beide inzittenden, de 20-jarige verdachte en een 38-jarige vrouw afkomstig uit Gouda, werden aangehouden. Tevens trof de politie in de auto twee vuurwapens aan, die in beslag werden genomen. Beide slachtoffers werden voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis in Rotterdam. Na onderzoek op het bureau werd de 20-jarige man in verzekering gesteld en de 38-jarige vrouw heengezonden. De recherche van district Feijenoord-Ridderster is nog op zoek naar getuigen die iets weten over de toedracht van het schietincident of anderszins over informatie beschikken. Zij worden verzocht contact op te nemen met voornoemde recherche via telefoonnummer 0900 - 8844.

* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD NA WATERLEKKAGE

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Naar aanleiding van een melding over wateroverlast werd door politiepersoneel van het district Oost vrijdagmorgen rond zeven uur een onderzoek ingesteld in een woning aan de Valkenhof. In de woning was het misgegaan met de bevloeiingsinstallatie van een daar aangelegde hennepkwekerij. In totaal werden, nadat de waterkraan was dichtgedraaid, 350 planten, 750 reeds geoogste en de voor de groei benodigde apparatuur in beslag genomen en vernietigd. Tevens bleek na onderzoek door het energiebedrijf dat de stroom illegaal werd afgetapt. Hiervan werd aangifte gedaan. Naar de eigenaar van de kwekerij, die niet thuis was, wordt op grond van de Opiumwet een onderzoek ingesteld.
* STRAATROVER IN KLADDEN GEGREPEN DOOR TWEE ALERTE BURGERS

ROTTERDAM - Vrijdagmorgen kort na elf uur zagen een vijftienjarige jongen en een 45-jarige man, beiden uit Rotterdam, op de Slinge dat een 66-jarige achter haar rollator lopende vrouw door een man werd beroofd van haar damestas. Het tweetal aarzelde geen moment en sprintte achter de berover aan. Na een achtervolging, die eindige op het Hijkerveld, kon de straatrover, een 32-jarige Rotterdammer, in zijn kladden worden gegrepen en worden overmeesterd.
Met behulp van een aantal voorbijgangers werd de Rotterdammer tot aan de komst van gealarmeerde politiemensen onder controle gehouden en aan hen overgedragen. De tas van het slachtoffer, die de straatrover tijdens zijn vlucht had weggegooid, werd teruggevonden in de tuin van een woning aan het Benneveld. De beide alerte burgers zullen door de politie van het district Zuid in de bloemen worden gezet, terwijl de 32-jarige straatrover voor nader verhoor en onderzoek in verzekering werd gesteld.
* KWART TE HARD OP 'S-GRAVENDIJKWAL
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie hield vrijdagmorgen tussen acht uur en kwart over negen op de 's-Gravendijkwal een radarsnelheidscontrole, waarbij het uit de Maastunnel komende verkeer werd gecontroleerd. Bijna een kwart (340) van de in totaal 1400 voorbij de radarwagen rijdende weggebruikers overschreed daarbij de maximum snelheid van 50 km/uur. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 km/uur.

Copyright © 2004 Politie Rotterdam-Rijnmond - disclaimer