Politie Noord- en Oost Gelderland

REGIOPOLITIE NOORD- EN OOST- GELDERLAND
Politiedistrict NW-Veluwe

Nadere informatie:
Afd. Voorlichting, Andrea Jansen
Tel. 06-23978827

PERSBERICHTEN

21 augustus 2004

Feit : Diefstal uit woning in aanbouw
Datum/tijd :16 / 17 augustus '04, na 17.00 uur - 07.30 uur Locatie : Epe, Kuipersweg
Betrokkene (1) :
Betrokkene (2) :
Omschrijving :In de nacht van maandag 16 augustus op dinsdag 17 augustus, hebben inbrekers kans gezien om in een in aanbouw zijnde woning aan de Kuipersweg in Epe binnen te dringen. De vermoedelijke daders hebben een ruit van de woning ingegooid waarna zij onder andere een radio en diverse gereedschappen van een bouwbedrijf hebben meegenomen.

Feit : Ernstig ongeval rotonde Hoofdweg
Datum/tijd :20 augustus '04, 11.15 uur
Locatie : Harderwijk, Hoofdweg/ Verkeersweg/ Selhorstweg Betrokkene (1) :73- jarige man uit Harderwijk
Betrokkene (2) :27- jarige man uit Zwolle
Omschrijving :Een 73- jarige man uit Harderwijk raakte gisteren ochtend om nog onbekende oorzaak in de middenberm van de rotonde Hoofdweg/ Verkeersweg/ Selhorstweg in Harderwijk, waardoor hij vervolgens op de verkeerde weggedeelte terecht kwam. BE 1 reed met de linkervoorzijde tegen de linkervoorzijde van BE 2, die uit de richting van de Couperuslaan kwam. BE 1 is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Feit : Rotonde Molenweg urenlang gestremd.
Datum/tijd :20 augustus '04, 12.00 uur
Locatie : Heerde, Kamperweg/ Molenweg
Betrokkene (1) :32- jarige chauffeur uit Woudsend
Betrokkene (2) :
Omschrijving :De rotonde op de Molenweg/ Kamperweg is gisterenmiddag urenlang gestremd geweest. Een trekker met oplegger moest de rotonde al zeer ruim nemen.Toch kwam het eind van de oplegger hoger op het middengedeelte, waardoor een deel van de bovenste lading eraf viel en de oplegger iets kantelde. De rotonde was toch iets te klein voor de grootte van de oplegger. De gemeente heeft voor diverse omleidingen gezorgd om het verkeer zo weinig mogelijk hinder van het voorval te laten hebben.

Feit : Vermiste jongens terecht
Datum/tijd :20 augustus '04, 16.30 uur
Locatie : Ermelo, Tonnenberg
Betrokkene (1) :Twee jongens, 11 jaar, uit Zaandam Betrokkene (2) :
Omschrijving :Nadat een ongeruste opa melding bij de politie had gemaakt dat zijn kleinzoon en zijn vriendje verdwenen waren, is er een grote zoekactie gestart. Bij de zoekactie was een helikopter van de KLPD betrokken, de ME werd ingeschakeld en de hulp van Koninklijke Marechaussee werd tevens ingeroepen. Dit alles omdat twee vriendjes de weg op de hei kwijt waren geraakt. De jongens zijn van Ermelo naar Amsterdam gefietst, omdat ze niet meer wisten waar ze heen moesten. In Amsterdam hebben zij zich bij een politiebureau gemeld, zodat de zoekactie gestaakt kon worden.


---- --