Politie Twente

Persberichten Politie Twente 21 augustus 2004

Marita van Loon: 053-4555588

Gewapende overval

Twee minderjarigen aangehouden wegens overval op winkel

Wierden

Op vrijdagavond 20 augustus omstreeks 19.40 uur werd een gewapende overval gemeld in een winkel aan de Stationsstraat. Twee mannen, waarvan een met een bivakmuts op, hadden de eigenaresse van de winkel onder bedreiging van een mes gedwongen om geld uit de kassa af te geven. De eigenaresse was op dat moment alleen in de winkel. De mannen liepen met het geld richting het station. Een van de daders, een 14-jarige Almeloer, kon mede dankzij behulpzame omstanders korte tijd later op een nabijgelegen terrein door de politie worden aangehouden. Ondanks een zoektocht met een diensthond werd de tweede verdachte niet gevonden. Op grond van diverse verklaringen werd deze, een 15-jarige Almeloer, later op de avond buiten heterdaad in zijn woonplaats aangehouden. (bps 04-103647)

Verkeersongeval met letsel

Twee personen ernstig gewond

Almelo

Op zaterdagochtend 21 augustus omstreeks 04.00 uur werd een ernstig verkeersongeval gemeld aan de Demmersweg te Almelo. De 21-jarige bestuurder en een 17-jarige inzittende, beiden afkomstig uit Almelo, raakten zaten bekneld en moesten uit het voertuig worden bevrijd. Vanwege de ernst van het ongeval werd de hulp van het Traumateam ingeroepen. Beide slachtoffers zijn per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De bijrijder is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden, de bestuurder verkeert nog in kritieke toestand. De exacte toedracht van het ongeval wordt onderzocht. Het ongeval deed zich voor toen de jongens vanaf de Mooie Vrouwenweg linksaf de Demmersweg opreden. Na circa 20 meter raakte het tweetal van de weg en kwam in de greppel tot stilstand, met de voorzijde in de richting van de Demmersdwarsweg. De rechterzijde van het voertuig had een boom geschampt en het dak van de auto was tot op dashboardhoogte ingedeukt. (bps 04-103792)

Manipuleren van gokkasten

Drie verdachten aangehouden wegens het illegaal leeghalen van gokkasten

Oldenzaal

Op vrijdag 20 augustus omstreeks 21.30 uur, werd gemeld dat drie mannen een gokkast in een uitgaansgelegenheid aan de Markt zouden hebben gemanipuleerd. Ter plaatse vertelde een uitbater van een uitgaansgelegenheid dat het drietal gepoogd zou hebben een gokkast te openen. Het alarm van de gokkast was daarbij afgegaan en dat is volgens de uitbater uitsluitend mogelijk wanneer de kast onrechtmatig wordt geopend. Een andere uitbater aan de Markt ontdekte dezelfde avond dat zijn gokkast 'leeg' was nadat het drietal erachter had gezeten. Getuigen hadden gezien dat de mannen geld uit de automaat hadden gehaald en daarna de zaak hadden verlaten. Op grond van de verstrekte signalementen konden de drie mannen even later in een eetgelegenheid aan de Deurningerstraat worden aangehouden. De verdachten, twee mannen (36, 37 jaar) uit Utrecht en een 35-jarige uit Maarssen, waren in het bezit van een grote hoeveelheid muntgeld. (bps 04-103688)

Schennis

Man aangehouden wegens onzedelijk betasten minderjarige jongen in sportpark

Almelo

Een 38-jarige Hagenees werd vrijdag 20 augustus omstreeks 19.31 uur aangehouden wegens ontuchtig gedrag jegens een 14-jarige Almeloer in een sportpark aan de Sluiskade Noordzijde. De man was dezelfde dag reeds enkele keren weggestuurd toen hij zich bij de douches voor kinderen ophield. Buiten op het grasveld werd de 14-jarige jongen diverse keren lastiggevallen. De jongen rapporteerde het gedrag van de Hagenees bij een medewerker van het sportpark, waarna de politie werd ingelicht. De man werd kort daarop aangehouden. (bps 04-103645)

Overlast van zendapparatuur

Zender Club Magistrat uit de lucht gehaald

Geesteren

Op vrijdag 20 augustus omstreeks 18.30 uur werd de zender Club Magistrat aan de Hamveldsweg met medewerking van het Agentschap Telecom uit de lucht gehaald. De 17-jarige eigenaar van de zender, afkomstig uit Geesteren, zat op dat moment achter de knoppen. De zender en voeding zijn in beslag genomen. Tegen de verdachte wordt proces verbaal opgemaakt. (bps 04-103642)

Overtreding lokaalverbod

Man aangehouden wegens geweld jegens portiers

Hengelo

Op zaterdag 21 augustus omstreeks 02.00 uur kwam via de horecatelefoon een melding in verband met huisvredebreuk binnen van een horecagelegenheid aan de Burgemeester Jansenplein. Ter plaatse werd een 19-jarige Hengeloer door twee portiers middels een armklem onder controle gehouden. De verdachte had, nadat hij door de portiers was aangesproken op het feit dat hij de gelegenheid moest verlaten wegens een lokaalverbod van een jaar, een brandslang gegrepen en was daarmee om zich heen gaan slaan. Toen de agenten de man wilde aanhouden, verzette hij zich hevig. Daarbij probeerde hij een portier te bijten. Onderweg naar het bureau spuugde hij een verbalisant in het gezicht en ook daarna bleef de man onophoudelijk schreeuwen. Hij moest onder dwang een veiligheidsfouillering ondergaan. De verdachte bekende later een lokaalverbod, verzet en belediging. Hij kreeg een transactie mee van 590 euro. (bps 04-103748)

Rijden onder invloed

Diverse aanhoudingen tijdens controles

Twente

Haaksbergen: Broekheunerweg, Enschedesestraat, Markt, Molenstraat
Nacht van 20 op 21 augustus. 2 x proces verbaal wegens rijden onder invloed, 2 x proces verbaal wegens rijden zonder helm. Verder 1 x verlichting en 1 x geslotenverklaringen (BPS 04-103760)

Vroomshoop: Stobbelaan
Op vrijdag 21 augustus om 0015 uur. Een 34-jarige snorfietsbestuurder uit Vroomshoop blies 2,9 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod opgelegd van zestien uur. (bps 04-103721)

Almelo: Kamperfoeliestraat
Op vrijdag 20 augustus om 04.20 uur zien verbalisanten een bus zonder verlichting rijden over de Boddenstraat. De agenten volgen het voertuig en zien dat de verlichting pas op de Burgemeester Raveslootsingel wordt ingeschakeld. Wegens het rijden met te hoge snelheid geven de agenten enige tijd later op de Hoornbladstraat een stopteken. De bus blijft echter doorrijden, ook na het knipperen met grootlicht en diverse keren claxoneren. Pas toen de optische signalen in werking werden gesteld besloot de bestuurder uit te stappen. Aan het bureau blies de man - een 30-jarige Almeloer - 2,4 promille. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt en hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden. (04-103329)

---- --