Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Zaterdag 21 en zondag 22 augustus 2004

Mooi weer maakt Autotron Zomer Oldtimerbeurs altijd tot succes

ROSMALEN - Van twee dingen is de organisatie van de populaire Internationale Zomer Oldtimerbeurs bijna altijd verzekerd: van een lekker stralend zomerzonnetje en - ook niet onbelangrijk - van een enorme aanvoer van onderdelen en oldtimers. De combinatie van mooi weer en veel 'handel' zal ook in het weekend van 21 en 22 augustus weer voor een gezellige sfeer zorgen op het evenemententerrein van Autotron.

De happening in augustus brengt vele duizenden bezoekers op de been. De beurs is in eerste instantie bedoeld om bezitters van een historische automobiel de kans te bieden om hun pronkjuweel ook voor de laatste fase van het toerseizoen optimaal in conditie te houden. En uiteraard voor al die vakantievierders die ook wel eens wat anders willen. Het vakantiegevoel heerst ook op de Zomer Oldtimerbeurs, daar een groot gedeelte van de stands evenals alle automobielen in de openlucht geplaatst zullen worden.

Op ongeveer driekwart van het seizoen komt het zelfs bij de degelijkste automerken voor dat er wel eens wat kapot gaat. Dat kan van alles zijn: een zuigerveer die het na jaren trouwe dienst voor gezien houdt, een spruitstuk waar een gat in gekomen is of een gescheurd koplampglas. Met nog enkele weken plezier achter het stuur voor de boeg vervelende dingen die zo snel mogelijk verholpen moeten worden. De Zomer Oldtimerbeurs biedt uitkomst. De organisatie verwacht zo'n driehonderd onderdelenstands op het evenemententerrein van Autotron te kunnen plaatsen. Ook de aanvoer van auto's mag er zijn: tweehonderd oldtimers - van wegklare exemplaren tot zal-dit-ooit-nog-rijden-modellen - staan onder het zomerzonnetje op een nieuwe eigenaar te wachten. Onder het aanbod bevinden zich ongetwijfeld enkele cabrio's. Ook de kleine zuinige automobielen uit Zuid Europa en de grote slagschepen op wielen van de andere kant van de oceaan zullen op de beurs te vinden zijn.

De Spykerhal is traditiegetrouw ingeruimd voor standhouders die karrenvrachten naslagwerken, boeken, folders en andersoortig informatiemateriaal over de meest uiteenlopende zaken betreffende het rijden in een historische auto aanvoeren. Overigens, ook wie op zoek is naar een simpel potje poets, een 6- volts lampje of een nieuw contactsleuteltje voor zijn paradepaardje is in Rosmalen aan het juiste adres.

De International Zomer Oldtimerbeurs is op zaterdag 21 en zondag 22 augustus geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De toegangsprijs bedraagt vanaf 12 jaar E 8,00 en kinderen van 4 tot 12 jaar E 5,00. Autotron is gelegen aan de A50/A59 's-Hertogenbosch - Nijmegen. Met openbaar vervoer, OV/Reisinfo 0900 9292.

Voor meer informatie, bel de Autotron Infolijn: 073-6293262

---- --