013 Tilburg

013 Popcentrum Tilburg
NIEUWS


*CITY SOUNDS KLAAR VOOR GROOT DANCE FEEST

Het succes vorig jaar was verrassend. Het eerste gratis toegankelijke dancefestival onder de naam Dancehill trok zon 20.000 danslustigen naar vier podia in de Tilburgse binnenstad. Belangrijker nog, aldus programmeur Sjoerd Raaijmakers, was dat op het festival geen wanklank was te horen. Raaijmakers hoopt dat de nieuwe editie, onder de naam City Sounds, op 21 augustus net zon goede sfeer zal hebben.
Inmiddels heeft hij het programma rond. Met drie podia in de Tilburgse binnenstad (het podium op de Korte Heuvel viel uit veiligheidsoverwegingen af) en drie binnenpodia in 013. Het festival kwam vorig jaar met stip binnen. Want tussen de vier grote organisaties die commercieel aantrekkelijke dancefestivals maken (ID&T, Extrema, Mojo en UDC), was de Tilburgse variant een opvallende nieuweling. Gratis toegankelijk, midden in de stad met veel aandacht voor lokaal DJ-talent. UDC zag een bedreiging in de naam Dancehill, vond het teveel lijken op Dance Valley en spande een rechtszaak aan. Dancehill moest zijn naam vervolgens veranderen. De organisatie koos na een prijsvraag, waarbij het namen regende, voor City Sounds.

CitySounds

Net als vorig jaar programmeert Extrema, dat dit weekend in Aquabest een groots dancefestival heeft, een podium. Op het Heuvelplein draaien de Amerikaan Gene Farris, de Nederlander Eric de Man, Rene Amesh, Mischa Daniëls, terwijl VJ Tarantula van NoTV uit Amsterdam live beelden mixt. Het programma start met hulp van Brabant Pop met drie live-optredens van Brabantse dance-acts: Amos del Ritmo, Jazz Beats Now en Compaz.

Het team van City Sounds zette het podium op de Heuvelring vol met Jamie Anderson (UK), de Drent Don Diablo, Benny Rodrigues, Sandrien en Tilburger Noes. Ook zal de winnaar draaien van de DJ-contest, een wedstrijd voor lokale DJs. Volgens Raaijmakers een van de pijlers van City Sounds. Er zijn voor aankomende djs weinig gelegenheden zich te presenteren. De winnaar van vorig jaar, Anique, draaide al op Impulz in de Brabanthallen in Den Bosch. Het derde buitenpodium op het Piusplein heeft optredens van het Duitse Tube and Berger en van Spiritual South (UK) en Svendex. Combo Moderna, Soulsonic en Opstelten zijn daar de lokale live-acts.
In 013s Grote Zaal (The Choice) zal een back-to-back optreden van Jamie Anderson en Vince Watson ongetwijfeld veel aandacht trekken. Verder draaien daar Andy H (UK), Roger Stock (Dance Valley) en spelen de Eindhovense Acid Junkies live. De Kleine Zaal heeft onder de naam G-pwr!, vooral vrouwen: onder meer Shiva (bekend van Awakenings), Sandrien, M-Cecile en Lies Beijerink (op didgeridoo). De Bat Cave tenslotte is Belgisch georiënteerd met DJs van het Gentse Organise the Night.
In de middag zijn er ook nevenactiviteiten in de Tilburgse binnenstad met onder andere de Tilburgse streetdancekampioenschappen, een kindermiddag (Piusplein) en straattheater (Heuvelring). www.citysounds.nl