Ingezonden persbericht


Ten Kate Honda test mee tijdens ONK Assen op 22 aug.

Ten Kate Honda grijpt de mogelijkheid aan om a.s. weekend tijdens de ONK races de coureurs op scherp te zetten voor de eerstvolgende WK Superbike en Supersport race te Assen. Karl Muggeridge, Broc Parkes en ook Chris Vermeulen zullen in actie komen in de Supersport klasse. Chris Vermeulen zal op zijn Honda Fireblade SBK machine uiteraard buiten mededinging meedoen.

Chris Vermeulen: "Ieder rondje telt voor mij. Er zijn weer de nodige nieuwe delen te testen voor dit weekend en door te rijden blijf ik zelf ook scherp. Assen is een belevenis op zich, op een Supersport machine is het al snel, maar met de Fireblade gaat alles in de overtreffende trap."

Karl Muggeridge: "We hebben al een testdag gehad op het lange circuit in Assen medio mei, dat lijkt al weer eeuwen geleden. Vlak voor de WK ronde is het dus goed om op Assen te kunnen rijden. Tussen onze laatste race op Brands Hatch en de WK ronde te Assen zit meer dan een maand, het is dus goed om het motorgevoel weer te krijgen. Hoeveel je ook hardloopt, fietst of fitnest er gaat niets boven het rijden op de motor."

Broc Parkes: "Assen is zo'n circuit waar je echt even in je ritme moet komen, dit heeft met name met de hoge snelheid en de verkantingen te maken. Ik onderbreek mijn vakantie dan ook graag voor deze testgelegenheid."

Teammanager Ronald ten Kate: "We hebben de nodige nieuwe delen die we testen willen voor zowel de Superbike als de Supersport. We weten dat de tijd in Assen zeer gelimiteerd is, maar vanuit het verleden hebben we zeer goede ervaringen met het meerijden in de ONK's op Assen als voorbereiding op de WK-race. De rest van de week zal ik wel angstvallig naar de weersberichten kijken, we hopen natuurlijk zoals iedereen op een droge baan."

Het Yamaha Belgarda team van Jurgen van den Goorbergh had aanvankelijk ook plannen om deel te nemen aan de ONK-race aanstaand weekeinde, maar koos voor andere testgelegenheden dichter bij de thuisbasis van het team in Italië.

Zaterdag 21 augustus is de training vanaf 10.00 uur, zondag 22 augustus warm up en races vanaf 11.00 uur.

Racefans mogen dit spektakel niet missen! De entree is gratis, zelfs inclusief tribune. Om ook nog eens een kijkje te kunnen nemen bij de vedetten in de paddock kan men voor ¤ 10.00 een toegangskaartje kopen.