Gemeente Dalfsen

17-08-2004

College op het stalen ros

Dalfsen - De organisatoren van de Union fietstocht die zaterdag 21 augustus op stapel staat in Nieuwleusen kunnen in ieder geval rekenen op deelname van het voltallige college van burgemeester en wethouders van Dalfsen. Burgemeester Leo Elfers, de wethouders Jan Ophoff, Gerlof Veldhuis, Diny Laarman, Arco Hofland en gemeentesecretaris Herman Zwart melden zich om 10.30 uur aan de start bij museum Palthehof aan het Westeinde 3.

Het Palthehof organiseert de circa 25 kilometer lange fietstocht in het kader van het 100-jarig bestaan van de Union rijwielfabriek in Nieuwleusen. De route gaat langs diverse plekjes in en om Nieuwleusen die een relatie hebben met Union.

'Ge rijdt als vanzelf'
De fietstocht sluit aan bij de tentoonstelling 'Ge rijdt als vanzelf' die nog tot en met 30 oktober 2004 te bezichtigen is in museum Palthehof. De expositie toont een eeuw plaatselijke rijwielhistorie. Er is een omvangrijke collectie fietsen, bromfietsen, reclamemateriaal en foto's te zien, afkomstig van onder meer oud-werknemers van Union en de nakomelingen van de familie Van den Berg, de oprichters van de Union fabriek.