Ingezonden persbericht


Piloten Zonder Grenzen biedt langdurig zieke en/of gehandicapte kinderen een bijzondere dag in de luchtvaart

Geachte persrelatie,

Aanstaande zaterdag 21 augustus 2004 wordt op luchthaven Lelystad de jaarlijkse 'I Can Fly-dag' georganiseerd. Dit bijzonde evenement is een initiatief van stichting Piloten Zonder Grenzen/Aviation Sans Frontières NL in samenwerking met het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome te Lelystad en diverse luchtvaartmaatschappijen en luchtvaart gerelateerde bedrijven.

De I Can Fly dag is bedoeld om langdurig zieke en/of gehandicapte kinderen een bijzondere dag in de luchtvaart te bieden en heeft als secundair doel het vergroten van de naamsbekendheid van de organiserende stichting Piloten Zonder Grenzen/Aviation Sans Frontières NL (PZG).

Het persbericht vindt u zowel in de body van deze email als aparte bijlage.

Met vriendelijke groet,
Peter Bart Bor
Piloten Zonder Grenzen.

PERSBERICHT

'I Can Fly-dag 2004'

Aanstaande zaterdag 21 augustus 2004 wordt op luchthaven Lelystad de jaarlijkse 'I Can Fly-dag' georganiseerd. De dag is er op gericht langdurig zieke en/of gehandicapte kinderen een dag kennis te laten maken met de luchtvaart en heeft als secundair doel het vergroten van de naamsbekendheid van de organiserende stichting Piloten Zonder Grenzen/Aviation Sans Frontières NL (PZG).

Aanvang: 09:00 uur

Afsluiting: uiterlijk 17:00 uur

Inhoud van het programma

De kinderen krijgen o.a. een rondvlucht aangeboden, een rondleiding door luchtvaartmuseum 'Aviodrome', kunnen deelnemen aan een speurtocht en krijgen de gelegenheid om, verkleed in uniform, op de foto te gaan bij fotografe Monique Velzeboer. Aan het eind van de dag krijgen ze een luchtdoop-certificaat en een leuke attentie mee.

Organisatie

De 'I Can Fly-dag' is een initiatief van stichting Piloten Zonder Grenzen/Aviation Sans Frontières NL in samenwerking met het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome op Lelystad en diverse luchtvaartmaatschappijen en luchtvaart gerelateerde bedrijven. De I Can Fly dag wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd.

Locatie

Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome

Pelikaanweg 50

8218 PG Luchthaven Lelystad

www.aviodrome.nl

Telefoon: 0900 - AVIODROME (0900 - 284 63 76)

Waar staat Piloten Zonder Grenzen/Aviation Sans Frontières NL voor?

Piloten Zonder Grenzen/Aviation Sans Frontières NL (PZG) bestaat uit vrijwilligers die werkzaam of actief zijn in de luchtvaart en helpt hulporganisaties in ontwikkelingslanden. In deze landen zijn wegen vaak onbegaanbaar en rivieren onbevaarbaar. Luchttransport is dan de manier om hulpgoederen, medicamenten, patiënten en hulpverleners te vervoeren. PZG gebruikt haar uitgebreide kennis en contacten in de wereld van de luchtvaart om vliegdiensten van hulporganisaties op te zetten en te onderhouden met personeel, technische ondersteuning en medische zorg.

Daarnaast bemiddelt PZG bij Nederlandse en buitenlandse luchtvaartmaatschappijen jaarlijks voor de verzending van ongeveer zeven ton humanitaire goederen per vliegtuig naar de derde wereld. Door tussenkomst van PZG vindt dit transport vaak kosteloos of tegen sterk gereduceerd tarief plaats. Ook zet de stichting zich in om kinderen uit de derde wereld die in het westen een medische behandeling moeten ondergaan tijdens hun reis te begeleiden met vrijwilligers die werkzaam zijn in de luchtvaart en derhalve tegen gereduceerde tarieven kunnen vliegen.Op deze manier wordt de expertise van PZG voor humanitaire doeleinden gebruikt.

De stichting is in 1987 opgericht naar Frans voorbeeld en kent zusterorganisaties in België, Frankrijk, Duitsland en Spanje. Meer informatie vindt u op www.pzg.nl.

Pers- contacten 'I Can Fly-dag 2004'

Yvonne Russ, commercieel manager Aviodrome, tel. 06-54343682 of 0320-289853

Y.russ@aviodrome.nl