TROS

Hilversum, 19-08-'04

TROS-GONDELVAART IN LOOSDRECHT

Op zaterdag 21 augustus a.s. vindt alweer de 31e gondelvaart op de Loosdrechtse plassen plaats. Al jarenlang ondersteunt TROS de bootjesparade en heeft vorig jaar zelfs besloten de gondelvaart te adopteren. TROS heeft grote affiniteit met het evenement dat vertier biedt voor een groot publiek.

Ook dit jaar zijn er weer tv-opnamen voor een muziekspecial. Diverse artiesten werken mee aan dit programma waaronder Jan Smit, Wolter Kroes, Ben Hendriks (winnaar TROS-programma 'Een ster in 40 dagen'), Harry Slinger en Charlène. Zij geven vanaf 21.00 uur acte de présence in de haven van Ottenhome, een watersport partycentrum in Loosdrecht.

Uiteraard maakt de TROS tevens tv-opnamen van de optocht van verlichte en versierde vaartuigen die 's avonds plaatsvindt. De boten zijn onder te verdelen in twee categorieën: opgetuigde zeil- en motorjachten of projecten tot 12 meter. De tweede categorie beslaat schepen boven 12 meter. Alle bezitters van vaartuigen kunnen aan dit evenement meedoen. De jury beoordeelt de 'gondels' op versiering, verlichting en originaliteit.

Voor het overige publiek bestaat de mogelijkheid om dit schouwspel vanuit diverse jachthavens in Loosdrecht gade te slaan. Ter afsluiting van deze bijzondere gondelvaart vindt er een groots vuurwerk plaats.

Tijdens dit evenement is de TROS ook op andere terreinen actief. Zo'n dertig TROS-leden genieten een VIP-behandeling op een bijzonder schip waar ook een aantal Nederlandse artiesten optreedt. Afhankelijk van de weersomstandigheden is de TROS-ballon te bewonderen op het parkeerterrein waar de bussen aankomen en vertrekken.

De muziekspecial 'TROS Muziekfeest op de plassen' wordt uitgezonden op maandag 30 augustus om 20.26 uur op Nederland 2.