Gemeente Almere

Feestelijke heropening Den Uylpark op 21 augustus

Zaterdag 21 augustus wordt het opgeknapte Den Uylpark heropend door Wethouder Henk Smeeman. De opening valt samen met het buurtfeest Stedenwijk.

De gezamenlijke organisatie is in handen van bewonersorganisatie ABC, De Schoor en de gemeente.

Den Uylpark opgeknapt
In de periode van 2002- zomer 2004 is het Den Uyl Park gerenoveerd. Het groen is gedund, in het park is meer ruimte, licht en doorzicht gekomen. De asfaltpaden zijn opnieuw geasfalteerd of vervangen door halfverharde paden. Het standbeeld van Joop Den Uyl is verplaatst en schoongemaakt en er zijn nieuwe bankjes, tafels, prullenbakken en een speelvoorziening geplaatst. Tot slot zijn er nieuwe bloemen en nieuw gras ingezaaid. Het park ziet er weer goed uit!

Opening en feest op 21 augustus
Het park wordt om 12.00 uur heropend door wethouder Smeeman (op de plaats waar eerder de Dierenweide was). Daarna zullen in het park diverse activiteiten plaatsvinden, zoals een optreden van een Brassband, sportdemonstraties, kanovaren, radiografisch circuit en een springkussen. Op het podium zijn er optredens van buikdansers, De Kawinaband, country- en linedancing en een DJ.

De braderie (met een multicultureel karakter) op het Herenveenpad maakt de verbinding tussen het feest in het Den Uylpark en het buurtfeest op het Leeuwardenplein. Op dit plein vindt het voetbaltoernooi plaats samen met diverse andere activiteiten. De braderie en het voetbaltoernooi starten om 10.00 uur de overige activiteiten om 12.30 uur. Het buurtfeest duurt tot middernacht.