Ingezonden persbericht

Plasticiens Volants

Openingsact Olympische Spelen Sydney nu in Rotterdam

ROTTERDAM, 20040728 -- Het Rotterdams Straatfestival presenteert met trots de voorstelling Perle van het Franse gezelschap Plasticiens Volants, op zaterdagavond 21 augustus om 22.00 uur. De voorstellingen van Plasticiens Volants zijn een unieke belevenis, waarbij publiek ogen en oren te kort komt. De acteurs, muzikanten en acrobaten bewegen zich tussen het publiek. Boven de hoofden van de toeschouwers verplaatsen zich reusachtige objecten die prachtig verlicht zijn in het donker. Speciaal voor het Straatfestival is de voorstelling Perle op maat gemaakt.


Het verhaal
De 15 artiesten van Plasticiens Volants toveren het Schouwburgplein om in een mythische wereld. Zij vertellen het verhaal van Perle (de Parel), die op zoek gaat naar het geluk. De Parel zwerft de wereld rond onder het water oppervlak, vergezeld van vliegende vissen, zeepaardjes, vuurwerk, reusachtige octopussen en wonderbaarlijke schelpen. En zo leert de Parel uiteindelijk haar werkelijke waarde kennen en keert terug naar haar eigen schelp.

Plasticiens Volants
De groep Plasticiens Volants is in 1976 opgericht. De artiesten van Plasticiens Volants treden sindsdien over de hele wereld op. Samen met de groep Els Comediants hebben zij 1992 het sluitstuk van de Olympische Spelen in Barcelona verzorgd. In 1994 traden zij op bij de opening van de Kanaaltunnel tussen Frankrijk en Engeland en in 2000 openden zij de Paralympische Spelen in Sydney.

Mis het niet, dit bijzonder eenmalige optreden van de Plasticiens Volants en laat u meeslepen in hun wonderbaarlijke, sprookjesachtige wereld!

Het Rotterdams Straatfestival is één van de Rotterdamse Zomerfestivals, ieder weekend, van mei tot en met september, gratis toegankelijk, voor iedereen. Meer informatie via www.zomerfestivals.nl.




Ingezonden persbericht