Politie Flevoland

Alcohol in het verkeer

Flevoland 22-08-2004

Almere - Een 26-jarige automobiliste uit Almere reed zaterdagnacht op de A6 tegen de achterzijde van de auto van een 37-jarige Amsterdammer. Beiden klaagden over letsel en werden voor onderzoek overgebracht naar het Flevoziekenhuis in Almere. Daar bleek dat de 26-jarige alcohol had gedronken en van haar werd een bloedproef genomen.

Op de Waterlandseweg reed zaterdagnacht een 38-jarige man uit Almere de berm in. De man werd door de politie aangetroffen in het Flevoziekenhuis waar hij aan lichte verwondingen werd behandeld. Hij bleek onder invloed van alcohol en van hem werd een bloedproef genomen. Zijn auto raakte zwaar beschadigd.

Urk - Op de Urkerweg werd zaterdagavond een 20-jarige bromfietser uit Urk aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Hij haalde bij de ademanalyse 0.6 promille.

Biddinghuizen - Een 27-jarige man uit Biddinghuizen die met zijn auto over de Noorderbaan slingerde werd zaterdagavond aangehouden. Bij de ademamalyse kwam hij op 1 promille.

Bant - Twee 17-jarige bromfietsbestuurders, beiden uit Bant, werden zondagochtend gecontroleerd op de Banterweg. Beiden kwamen bij de ademanalyse op 0.6 promille en kregen een bekeuring voor het rijden onder invloed van alcohol.