Utrecht stad, 12.00 uur

Utrecht 22-08-2004 - Nieuwsberichten stadsdistricten Utrecht

Autodief aangehouden

UTRECHT Zaterdagochtend omstreeks 07.15 uur heeft de politie een man aangehouden op verdenking van poging tot inbraak in een auto die in een parkeergarage aan de Hartingstraat stond. Toen de politie ter plaatse kwam, troffen zij een kapotte autoruit aan. Na een zoektocht in de omgeving, troffen de agenten op het dak van het naastgelegen appartementencomplex een man aan die voldeed aan het verkregen signalement van de melder. De verdachte, 22 jaar uit Utrecht, werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Jeugdige vandalen

VLEUTEN Zaterdagmiddag omstreeks 15.00 uur heeft de politie vijf jongens aangehouden op de Stationsstraat in verband met vernieling van fietsen in de fietsenstalling. Een getuige had gezien dat de jongens van 13, 14 en 17 jaar uit Vleuten en van 15 en 16 jaar uit Utrecht, fietspompen weghaalden en daarmee spaken uit andere fietsen vernielden. De jongens zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau en de ouders zijn op de hoogte gebracht.

Straatrovers aangehouden

UTRECHT Zaterdagmiddag heeft de politie twee mannen op heterdaad aangehouden op verdenking van straatroof en het pinnen met gestolen passen.

Omstreeks 17.15 uur werd een 34-jarige vrouw van haar tas beroofd toen zij op de Vleutenseweg reed. Dit gebeurde door het inslaan van een autoruit waarna de daders op een scooter met haar tas wegreden. De politie kreeg vervolgens omstreeks 17.30 uur een melding dat op de Handelstraat gepind was door twee personen op een scooter met vermoedelijk een pas die niet van hen was. Toen de toegesnelde agenten op de Handelstraat arriveerden, gingen de verdachten er vandoor en werden uiteindelijk met behulp van de hondenbrigade uit een tuin aan de Handelstraat gehaald. De mannen, beiden 19 jaar oud en uit Utrecht, zijn aangehouden en op het politiebureau ingesloten.

Onder invloed

UTRECHT Zaterdagavond omstreeks 22.00 uur heeft de politie een 34 jarige inwoner uit IJsselstein aangehouden op het Zandpad in verband met rijden onder invloed. De man blies 625 ug/l waarvoor zijn rijbewijs is ingenomen.

UTRECHT Omstreeks 02.00 uur zagen agenten een auto zonder verlichting op de Vleutenseweg rijden en besloten de bestuurder te controleren. De man, 23 jaar en afkomstig uit Oekraïne, bleek onder invloed van alcohol te rijden en blies op het politiebureau 555 ug/l. Zijn rijbewijs is in beslag genomen.