Heuvelrug 12.00 uur

Utrecht 22-08-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Vechtpartij

VEENENDAAL Vrijdagavond heeft de politie twee jongens aangehouden die ervan verdacht worden betrokken te zijn geweest bij een mishandeling en het vernielen van een winkelruit aan de Scheepjeshof.

Vrijdagavond rond 23.00 uur kreeg de politie melding van een vechtpartij op het Scheepjeshof. Hier zouden ongeveer 15 jongeren bij betrokken zijn. Toen de politie arriveerde was de groep inmiddels uit elkaar. Agenten zagen dat een winkelruit was vernield. Een getuige vertelde dat twee jongens op een scooter hiervoor verantwoordelijk waren en gaf een goed signalement. Op basis van dit signalemen kon de politie een 17-jarige uit Veenendaal en een 15-jarige jongen uit Rhenen achterhalen. Om 23.45 uur die avond meldde zich een 27-jarige man uit Veenendaal om aangifte te doen van mishandeling. Hij verklaarde in elkaar geslagen te zijn op het Scheepjeshof. De politie onderzoekt de zaak.

Vechtpartijen na bloemencorso

Leersum Tijdens een onrustige zaterdagavond heeft de politie twee mannen uit Amersfoort aangehouden in verband met een vechtpartij.

In verband met het bloemencorso was er veel publiek op de been in het centrum van Leersum. Bij twee verschillende incidenten raakten mensen slaags met elkaar en vielen er twee licht gewonden. Vanwege de onrust zijn zes eenheden ingezet om de rust weer te herstellen. Hierbij zijn twee mannen van 21 en 32 jaar, beiden uit Amersfoort, aangehouden.