1e persbericht van zondag 22 augustus 2004

Eindhoven 22-08-2004 - Berichten uit de regio

Helmond: Aanhouding na diefstal kleding

Zaterdagmiddag om 17.55 uur is op de Deltaweg een 53-jarige inwoner van Helmond aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor een aantal vuilniszakken met kleding uit een kledingcontainer te hebben weggenomen. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden. De zakken kleding zijn weer in de kledingcontainer gedeponeerd.

Soerendonk: Aanhouding na bedreiging

Op de Strijperdijk is zaterdagavond om 18.15 uur een 37-jarige inwoonster van Veldhoven aangehouden. Zij wordt ervan verdacht kort ervoor bij een onenigheid een 45-jarige inwoner van Gastel met de dood te hebben bedreigd. De vrouw is voor onderzoek ingesloten

Eindhoven:Fietsendief aangehouden

Een 35-jarige inwoner van St. Oedenrode is zaterdagavond om 19.50 uur op de Vonderweg aangehouden. Een getuige zag dat de verdachte het slot van een fiets aan het vernielen was. De gewaarschuwde politie kon de man in zijn kraag grijpen toen hij op de fiets stapte en weg wilde rijden. De verdachte is voor onderzoek ingesloten en de fiets is voor onderzoek veilig gesteld.

Eindhoven: Onder invloed

Een 44-jarige automobilist uit Geertruidenberg is zaterdagavond om 22.40 uur, op het Stationsplein aangehouden. Bij controle bleek dat de man zijn auto bestuurde terwijl hij onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1,60 promille aan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 8 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Eindhoven: Drugdealer aangehouden

Een 20-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats is zaterdagavond om 23.55 uur op de Dommelstraat aangehouden. Bij controle bleek de verdachte in het bezit te zijn van 20 bolletjes cocaïne. Hij is voor onderzoek ingesloten en de drugs zijn inbeslaggenomen.

Eindhoven: Onder invloed door rood licht

Zondagmorgen om 00.02 uur is op de Nagtegaallaan een 25-jarige Eindhovense automobilist aangehouden. De man was met hoge snelheid, op de Vestdijk, door rood licht gereden en bleek bij controle onder invloed te zijn. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 0,90 promille aan. De verdachte gaf bij zijn aanhouding een valse naam op en bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 3 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Eindhoven: Auto-onderdelendief aangehouden

Op de Botstraat is zondagmorgen om 01.50 uur een 25-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. Een getuige zag dat de man voor een geparkeerd staande auto op de grond lag en waarschuwde de politie. Toen deze arriveerde ging de man er vandoor. Na een korte achtervolging is hij aangehouden. Daarnaar gevraagd vertelde de man dat hij de bumper van de auto weg wilde nemen. De verdachte is voor onderzoek ingesloten .

Eindhoven: Auto-inbrekers aangehouden

Zondagmorgen om 02.15 uur zijn op de Pegasusweg twee Eindhovenaren van 16 en 32 jaar, aangehouden. Een oplettende getuige zag dat de beide verdachten in een geparkeerd staande auto aan de Mercuriuslaan aan het inbreken waren en probeerden weg te nemen. De getuige waarschuwde de politie die de mannen kort hierop kon aanhouden. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.