Persberichten zondag 22 augustus (deel 2)

's-Hertogenbosch 22-08-2004

AANHOUDINGEN NA SLAAN

Oss
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 46-jarige een 28-jarige Ossenaar aangehouden op de Hooghuisstraat in hun woonplaats.

De politie was ter plaatse omdat er een melding binnen was gekomen dat er gevochten zou worden. De 46-jarige verdachte kwam aanrijden, stapte uit en sloeg direct iemand in zijn gezicht. Daarop werd hij aangehouden. Hij was het hier niet mee eens en keerde zich tegen de agenten. De man werd met peperspray onder controle gebracht en meegenomen naar politiebureau.

Even later zagen de agenten dat een 28-jarige Ossenaar ruzie kreeg met een 25-jarige plaatsgenoot. De 28-jarige verdachte sloeg de 25-jarige plaatsgenoot op zijn gezicht. Deze sloeg terug. De politie hield de 28-jarige man aan. De 25-jarige Ossenaar moest voor behandeling aan zijn hevig bloedende neus naar het ziekenhuis.

OPENBAAR DRONKENSCHAP

Oss
Een 46-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden op de Burgwal in Oss. De man viel bezoekers van de kermis lastig. Toen de gewaarschuwde politie hem aansprak bleek hij onder invloed van alcohol. Hij was erg onvast te been en viel in een bloemenbak. Daarop werd hij aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten.

GESTOLEN FIETS

Oss
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee Ossenaren, 14 en 15 jaar oud, aangehouden in de Tuinstraat in Oss. De beide jongens fietsten op een sparta-met. Bij het zien van de politie sprongen ze van de fiets af en liepen weg. Daarop werden beide aangehouden op verdenking van fietsdiefstal. De jongens verklaarde echter de fiets onafgesloten gevonden te hebben. Ze zijn later die nacht overgedragen aan hun ouders en ze kunnen een proces-verbaal verwachten. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de fiets.

BELEDIGING

Oss
Een 16-jarige Ossenaar vond het in de nacht van zaterdag op zondag nodig de politie te beledigen. Hij werd aangehouden op de Heuvelstraat in zijn woonplaats. Later die nacht mocht hij naar huis met een proces-verbaal.

RIJDEN ONDER INVLOED

Oss
Op de Gerrit van der Veenstraat in Oss betrapte de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 29-jarige automobilist uit Maren Kessel op het rijden onder invloed. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

ONENIGHEID

Loosbroek
Een 16-jarige Bosschenaar is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden op de Dorpsstraat in Loosbroek. Agenten zagen dat de jongen een 17-jarige inwoner van Schijndel sloeg. De twee hadden ruzie. De Bosschenaar is de volgende ochtend met een proces-verbaal huiswaarts gestuurd.

BROMFIETSER IN DE FOUT

Oss
Op de Palmstraat in Oss heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 22-jarige bromfietser uit Veghel aangehouden. Agenten wilden de man bekeuren omdat hij zonder achterlicht reed, geen helm op had en geen bromfietscertificaat kon tonen. Hij gaf een valse naam op en werd daarom aangehouden. Later die nacht kon hij met diverse processen-verbaal naar huis.

VERKEERSBORD VERNIELD

Loosbroek
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 16-jarige inwoner van Heesch aangehouden op de Dorpsstraat in Loosbroek. Medewerkers van een uitgaansgelegenheid hadden gezien dat de jongen een verkeersbord op de kruising Stoksestraat/Singel vernield had. Hij is later die nacht huiswaarts gestuurd met een proces-verbaal.

WINKELDIEFJE

Oss Zaterdagmiddag heeft de politie een 15-jarige jongen uit Schaijk aangehouden in een winkel aan de Kruisstraat in Oss. Hij was betrapt toen hij een ketting wegnam zonder te betalen. Hij wordt voorgedragen voor alternatieve strafafhandeling.

OPLICHTER ACTIEF

Grave
De politie heeft de afgelopen week van diverse winkeliers in Grave een melding gekregen dat er een oplichter actief is. De man probeert bij een winkel goederen te ruilen om zo geld te krijgen. Deze goederen neemt hij echter kort daarvoor zelf weg uit een schap van de winkel. De man kan dan ook geen kassabon overleggen. Zondagmiddag probeerde hij deze truc bij een winkel van een tankstation aan de Elftweg in Grave. Ook dinsdag 17 augustus heeft de man op deze manier geprobeerd een aantal winkels in Grave op te lichten. Het gaat om een slanke man van ongeveer 1,95 meter tussen de 35 en 40 jaar. Hij heeft kortgeknipt zwart haar met een blonde lok.

WEDEROM TE DIEP IN HET GLAASJE

Grave Een 58-jarige automobilist uit Grave is in de nacht van zaterdag op zondag zijn rijbewijs kwijt geraakt. De man werd betrapt op het rijden onder invloed op de Koninginnedijk in zijn woonplaats. Omdat hij op 15 juli reeds betrapt werd toen hij te diep in het glaasje had gekeken, moet hij nu zijn rijbewijs inleveren. Tegen de man is verder proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod.