Persberichten zondag 22 augustus (deel 1)

's-Hertogenbosch 22-08-2004

VERDACHTE OVERVAL PARKEERGARAGE AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch
De politie heeft zaterdagmiddag een 40-jarige inwoner van Weert aangehouden. Hij wordt er van verdacht op 16 augustus in de ochtend de beheerder van een parkeergarage aan de Arena in s-Hertogenbosch beroofd te hebben. De beheerder had zich daarbij verzet, kreeg enkele klappen en raakte licht gewond. De inwoner van Weert meldde zich zaterdag op het politiebureau in zijn woonplaats. Hij is overgebracht naar s-Hertogenbosch en daar inverzekeringgesteld voor verder onderzoek.

MANNEN MET HARDDRUGS AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch
De politie heeft zaterdagmiddag op het Van Coehoornplein in s-Hertogenbosch een 20-jarige man uit Schijndel en een 33-jarige Bosschenaar aangehouden. Agenten zagen dat de mannen zich verdacht gedroegen. Onderzoek wees uit dat beiden in het bezit waren van harddrugs. In totaal werd 6,2 gram cocaïne en 9,3 gram heroïne bij de mannen aangetroffen. Ze zijn inverzekeringgesteld en de drugs zijn inbeslaggenomen.

WINKELDIEF BETRAPT

Drunen
Een 18-jarige man uit Roosendaal is zaterdagmiddag aangehouden in een winkel aan de Christiaan Huygensweg in Drunen. De man werd betrapt toen hij gereedschap weg wilde nemen. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

WINKELDIEFSTAL

s-Hertogenbosch
De politie heeft zaterdag diverse winkeldieven opgepakt. Een 27-jarige Tilburgse werd betrapt toen zij kleding wegnam uit een winkel aan de Markt in s-Hertogenbosch. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. Een 13-jarige meisje uit Vlijmen werd betrapt in een winkel aan de Kerkstraat in s-Hertogenbosch. Zij zal worden voorgedragen voor alternatief strafafhandeling. Een 21-jarige inwoonster van Vught werd in een winkel aan de Scheidingsstraat in s-Hertogenbosch betrapt. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

TE DIEP IN HET GLAASJE

s-Hertogenbosch
Een 24-jarige Bosschenaar is in de nacht van zaterdag op zondag betrapt op het rijden onder invloed op De Omloop in zijn woonplaats. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod.

MANNEN AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee Bosschenaren, 15 en 17 jaar oud, aangehouden op de Markt in hun woonplaats. De twee hadden een onenigheid waarbij de 17-jarige verdachte de 15-jarige geslagen zou hebben. De 17-jarige verdachte gaf echter aan dat zijn 15-jarige plaatsgenoot hem een mes getoond had bij het conflict. Bij fouillering op het bureau bleek de 15-jarige inderdaad in het bezit te zijn van een mes. Daarop werd ook hij aangehouden. Het mes is inbeslaggenomen en beiden zijn later die nacht huiswaarts gestuurd met een proces-verbaal.

JONGEN HAALT GELD UIT PORTEMONEE

s-Hertogenbosch- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 17-jarige inwoner van Rosmalen aangehouden op de Parade in s-Hertogenbosch. Een getuige had gezien dat de jongen geld uit een portemonnee haalde die hij op de grond gevonden had. De getuige sprak hem hier nog op aan en zei hem de portemonnee aan de politie te geven. Dit deed hij echter niet. Even later kon de politie de jongen aanhouden. Hij kreeg een proces-verbaal en zal het geld terug moeten geven aan de eigenaar van de portemonnee.

POGING DIEFSTAL FIETS

Sint Oedenrode
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 17-jarige inwoner van Sint Oedenrode aangehouden op de Markt in zijn woonplaats. Agenten zagen dat de jongen een afgesloten fiets enkele meters met zich mee sleepte. Hij probeerde het slot te forceren. Daarop werd hij aangehouden. De jongen wordt voorgedragen voor een alternatieve strafafhandeling.

AANGEHOUDEN VOOR VECHTEN OP STRAAT

Sint Oedenrode
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 18-jarige inwoner van Sint Oedenrode aangehouden op de Hertog Hendrikstraat in zijn woonplaats. De jongen had gevochten met een onbekend gebleven persoon. Hij is later die nacht huiswaarts gestuurd met een proces-verbaal voor vechten op straat.

RIJBEWIJS INGEVORDERD

Berlicum De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag het rijbewijs van een 22-jarige automobilist uit Berlicum ingenomen. Op de A2 hielden agenten de man staande nadat zij daarvoor op de Zuidwillemsvaart in Berlicum achter hem gereden hadden. Hij haalde daarbij zeer hoge snelheden van boven de 160 km/u. Tevens reed hij erg dicht op zijn voorligger. Ook zijn voorligger haalde grote snelheden. Op de A2 haalde de voorligger zelfs een auto in via de vluchtstrook. Ook deze bestuurder kan nog het een en ander verwachten van de politie.

AUTO WEGGENOMEN BIJ WONINGINBRAAK

Reek
Onbekenden hebben zaterdag ingebroken in een woning aan het Hop in Reek. Daarbij hebben ze een blauwe Audi A8 voorzien van het kenteken 10-GF-DN weggenomen. In de woning had men de autosleutels buit gemaakt.

BELEDIGING

Zeeland Een 17-jarige jongen uit Reek is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden op de Kerkstraat in Zeeland. De man beledigde agenten. Hij werd later die nacht naar huis gestuurd met een proces-verbaal.