Ingezonden persbericht


Zondag 22 augustus in Thorn:

Het Grachtenfestival aan de Maas

In het witte stadje Thorn vindt op zondag 22 augustus de derde editie plaats van het Grachtenfestival aan de Maas. In nauwe samenwerking met het vermaarde Grachtenfestival in Amsterdam is een boeiend programma samengesteld. Met dit jaar 'De Kleine Amadeus', een speciaal familieconcert voor ouders én kinderen vanaf 8 jaar!

Tuinconcerten om 14.00 en 15.30 uur

Na hun concert op het Grachtenfestival in Amsterdam reizen verschillende ensembles een dag later af naar Thorn. Hier verzorgen zij in de prachtige tuinen van historische particiërshuizen diverse optredens. Dit jaar maken onder meer het Bennewitz-strijkkwartet, het Z.o.o. Guitarduo, en Esra Pehlivanli en Marko Kassl (altviool en accordeon) hun opwachting. De tuinconcerten starten om 14.00 uur en om 15.30 uur en duren telkens circa 1 uur. De entree van elk concert bedraagt Eur. 7,50 per persoon.

"Komt dat zien!": Het familieconcert 'De Kleine Amadeus'

Het Grachtenfestival aan de Maas heeft dit jaar een héél bijzonder concert in petto: 'De Kleine Amadeus', een boeiend familieconcert dat speciaal is geschreven voor ouders met kinderen vanaf 8 jaar.

"Komt dat zien, komt dat zien! Wonderkinderen spelen geblinddoekt elke partituur, quatre mains en achterstevoren! Zij speelden voor koningen en koninginnen en nu voor het hooggeëerde Amsterdamse publiek!" Zo kondigde vader Mozart zijn virtuoze kinderen aan bij een bezoek aan Amsterdam in 1766. In 2004 komen Amadeus en zijn zusje Nannerl opnieuw tot leven in een heruitvoering van dit legendarische concert! De tekst en regie van 'De Kleine Amadeus' zijn van Geert Krimpen. Acteur Bart Poulissen speelt vader Mozart. 'De Kleine Amadeus' wordt opgevoerd in het Abdijcomplex (aan de voet van de Abdijkerk in Thorn) en begint om 15.30 uur. De entree bedraagt Eur. 2,50 voor kinderen; volwassenen betalen Eur. 5,00.

Gratis toegankelijk slotconcert
Na afloop van de tuinconcerten en 'De Kleine Amadeus' vindt in het Abdijcomplex het gratis toegankelijke slotconcert plaats. Om circa 18.00 uur treedt onder leiding van dirigent Heinz Friesen de beroemde Harmonie St. Michaël van Thorn voor het voetlicht. Zij zal tevens de getalenteerde bariton Martijn Sanders begeleiden tijdens zijn solo-optreden.

Avondprogramma met het Limburg Festival

Rond 20.00 uur wordt het Abdijcomplex ingeruimd voor een majestueus optreden van Galupha in het kader van het Limburg Festival. De groep brengt verbazingwekkende acrobatiek die gecombineerd is met prachtige choreografieën. Een waar feest voor de zintuigen! De entree is gratis.

Voor nadere informatie of het reserveren van toegangskaarten kunt u bellen met (0475) 56 27 90. Kassaverkoop geschiedt enkel op zondag 22 augustus vanaf 12.30 uur in het VVV-kantoor te Thorn.

Het Grachtenfestival aan de Maas wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van de Provincie Limburg, de Gemeente Thorn, Het ThuisKopie Fonds, het Brand Cultuurfonds Limburg en FaGro Consultancy.

---- --