Gemeente Heerlen

12 augustus 2004

Heerlen 22 augustus weer in teken wielersport

NK Wielrennen Junioren en Nieuwelingen

Op zondag 22 augustus 2004 vindt in Heerlen voor de tweede keer het NK Wielrennen voor junioren en nieuwelingen plaats. Dit Nederlands Kampioenschap wordt onder auspiciën van de KNWU verreden. De organisatie ligt in handen van TWC Maaslandster Zuid-Limburg met organisatorische steun van de gemeente Heerlen. Ongeveer 150 medewerkers zijn deze dag voor het publiek in de weer om het NK vlekkeloos te laten verlopen. Hier gingen maanden van voorbereiding aan vooraf.

4 wedstrijden
In de categorieën Nieuwelingen (15- en 16-jarigen) en Junioren (17- en 18-jarigen) verschijnen op 22 augustus zowel de jongens als de meisjes aan de start. Dat betekent dat er dus vier wedstrijden worden verreden. Bij de mannen staan in elke categorie de 150 sterkste renners van Nederland aan de start. Bij de vrouwen starten in beide categorieën 50 deelnemers.

De deelnemers zijn via een strenge plaatsingsprocedure van de KNWU tot het rennersveld toegelaten. Het zullen derhalve spannende wedstrijden worden waarbij de rood-wit-blauwe trui het hoofddoel is. Een goede klassering bij de junioren betekent een redelijke kans op een snelle overstap naar de profs.

De nummers 1, 2 en 3 van elke categorie worden, direct naar afloop van elke wedstrijd, op de finishlocatie Heerlerbaan gehuldigd.

Favorieten

Voor het publiek is aan de rugnummers te zien wie tot de favorieten behoren. Het laagste rugnummer scoorde in dit seizoen de meeste punten bij de selectiewedstrijden.

Categorie Nieuwelingen

Bij de Nieuwelingen meisjes komt maar één Limburgse aan de start: Gwen Janssen uit Schimmert. Deze getalenteerde jonge vrouw maakt een redelijke kans om hoog te eindigen.

Bij de Nieuwelingen jongens is Boy van Poppel uit Moergestel de grote favoriet. Boy is de zoon van de vermaarde wegsprinter Jean-Paul van Poppel. Ook strijden in het rennersveld een aantal hooggeplaatste Limburgse renners om de eerste plaats. Met name de plaatselijk favoriet Bart Tijssen uit Heerlen maakt een goede kans. De andere Limburgers die aan de start verschijnen zijn: Ritchie Motké uit Beek (voormalig Nederlands Jeugdkampioen), Maurice Schreurs uit Simpelveld, Rick Dam uit Bocholtz en Patrick Hupkens uit Maastricht.

Categorie Junioren

Bij de Junior vrouwen staan geen Limburgse rensters aan de start. Een van de kanshebbers in deze categorie is Roxanne Knetemann, de dochter van bondscoach Gerrie Knetemann.

Bij de Junioren mannen staat Michel Kreder uit Zevenhuizen met rugnummer 1 aan de start. Hij heeft dit seizoen al vele overwinningen behaald. Maar ook in deze categorie starten een aantal Limburgse renners die, zonder overdrijving, aanspraak kunnen maken op een plaats op erepodium. Zo verschijnen aan de start: de Heerlense talenten Glenn Fürst en Raymond Werst, Yvo Kusters uit Simpelveld, Mark Solberg uit Neerbeek, Diego Gulpers uit Landgraaf, Rob Ruijgh uit Valkenburg, Ralph Bouwens uit Beek en Jeroen Dohmen uit Born. Met name Rob Ruijgh, al eens eerder Nederlands Jeugdkampioen, behoort tot de topfavorieten. Programma.
09.30 uur: Nieuweling-meisjes 9 ronden 51,3 km
11.00 uur: Nieuwelingen 14 ronden 79,8 km
13.15 uur: Junior-vrouwen 12 ronden 68,4 km
15.15 uur: Junioren 22 ronden 125,4 km


+ 18.15 uur; Finish

De toegang tot het evenement is geheel gratis. Dit wordt mogelijk gemaakt door het aantrekken van diverse wedstrijdsponsoren, de clubsponsoren van de vereniging en de gemeente Heerlen.

Parcours

De start en finish zijn ter hoogte van het Partycentrum 't Drieluik' te Heerlerbaan. Het glooiende 5,7 km lange parcours loopt verder via de Heesbergstraat, Nieuwenhuisstraat, Vrusschemigerweg, Peschstraat, John F. Kennedylaan, Zandweg en de Wienweg.

Verkeersmaatregelen.
Het parcours is op deze dag tussen 07.30 uur en 18.30 uur voor alle verkeer, behalve voetgangers, afgesloten. Als u aan het parcours woont verzoeken wij uw auto op deze dag niet op of aan een van de genoemde wegen te parkeren. Vanaf 21 augustus wordt een parkeerverbod ingesteld. De gemeente geeft duidelijke omleidingsroutes aan. Ook als u binnen het parcours woont verzoeken wij u, uw auto tijdig buiten het parcours te parkeren. Alleen in zeer uitzonderlijke gevallen wordt het u toegestaan om op 22 augustus via deze wegen het parcours te verlaten. Bij een noodsituatie kunt u zich melden bij de dichtstbijzijnde verkeersregelaar. Hij wijst u de veiligste weg en u verlaat het parcours alleen in de rijrichting van de renners. Hulpdiensten worden te allen tijden op het parcours toegelaten.

Meer informatie bij: TWC Maaslandster Zuid-Limburg: Jean Wasserman tel: 045-544 00 29 Jan Tijssen tel: 045-542 17 35 Wiel Offermans tel: 043-457 36 05

GEMEENTE HEERLEN

Communicatie

Reina Cobussen
(045) 56 04 853
r.cobussen@heerlen.nl


-----------------------
p e r s

p e r s

p e r s

---- --